Σου ζητώ να με συγχωρήσεις

Σου Ζητώ να με ΣυγχωρήσειςΕίναι δύσκολο να πεις αυτές τις 5 λέξεις γιατί ο φόβος να θιχτεί ο εγωισμός σου δεν σε αφήνει.

Γεννάει φόβο ο εγωισμός;

Ναι, γιατί έχεις ανάγκη επιβεβαίωσης της ύπαρξης σου, του εγώ σου, της ταυτότητας που έχεις κερδίσει με κόπο. Γιατί σε έπεισαν ότι κινδυνεύεις , ότι κρατώντας όσα μπορείς περισσότερα αποκτάς δύναμη και κυριαρχείς στο περιβάλλον σου.  Γιατί σε πληροφόρησαν ότι είναι νόμιμο αλλά δεν το συνέδεσαν απαραίτητα και με το ηθικό, μέχρι που το ηθικό ξεθώριασε.

Και εσύ τώρα πιστεύεις ότι οι σκέψεις σου είναι δικές σου και ξεχνάς πως μέχρι τα 6 χρόνια σου δεν έχεις κριτική σκέψη, άρα όσα δέχθηκες και υιοθέτησες σαν απόψεις δεν είναι δικάσου.  Είναι από το περιβάλλον σου.  Οι γονείς σου, οι δάσκαλοι, οι γείτονες, οι παπάδες, η τηλεόραση και όσοι τέλος πάντων είχαν επαφή μαζί σου σε επηρέασαν.

Αυτά που πιστεύεις είναι δικά τους πιστεύω.  Για να βρεις τα δικά σου χρειάζεται να αμφισβητήσεις πολλά από αυτά που πιστεύεις.

Ξεκίνα από τα βασικά

Αγάπη:  Σου την έμαθαν οι γονείς σου, αυτό είναι σχεδόν βέβαιο.  Αυτό που δεν είναι βέβαιο είναι με ποιο τρόπο σου την έμαθαν.

Αν σε υπέρ-προστάτεψαν, δεν ήταν αγάπη, ήταν φόβος και έλλειψη αγάπης για τον εαυτό τους.

Σου την έμαθαν οι δάσκαλοι, αλλά σου την έδειχναν μόνον όταν ήσουν υπάκουος και πρώτος στα μαθήματα αλλιώς  σε τιμωρούσαν και αυτό δεν ήταν αγάπη.

Σου την ανέφεραν οι παπάδες αλλά σου είπαν ότι σε περιμένει η κόλαση και ένας Θεός τιμωρός όταν δεν ακολουθείς πιστά και χωρίς αντίρρηση όσα σου λένε.

Η αγάπη ξεκινά από τον εαυτό σας. Αυτόν χρειάζεται πρώτα να αγαπήσεις και για να γίνει αυτό, το πρώτο που θα ήταν καλύτερο να κάνεις είναι να τον συγχωρήσεις.  Να δεχθείς ότι είσαι μοναδική ύπαρξη και επομένως δεν μπορείς να συγκριθείς με τους άλλους.  Ότι κάνεις δεν σε κάνει καλύτερο ή χειρότερο από εσένα.

Όταν λειτουργείς με την καρδιά σου και νοιώθεις καλά,  δεν κάνεις λάθος ακόμη και αν τα γεγονότα δεν επαληθεύουν τις προβλέψεις και τις προθέσεις σου.  Βγάλε λοιπόν τις ενοχές σου και συγχώρησε τον εαυτό σου και άδειασε το νου σου από αρνητικές σκέψεις και την καρδιά σου από αισθήματα που σε πληγώνουν.

Η αγάπη είναι καθαρή ενέργεια για να μείνει όμως τέτοια χρειάζεται να μη την μολύνεις με άλλα στοιχεία.  Γι’ αυτό σου λέω καθάρισε (συγχώρησε) το νου και την καρδιά σου για να γεμίσεις από αγάπη.

Θα σε βοηθήσει αν αρχίσεις και σκέπτεσαι πόση ευλογία σου έχει δώσει το σύμπαν.  Κατέγραψε πόσα σπουδαία προτερήματα, ταλέντα, ικανότητες αλλά πάνω από όλα πόσες θετικές σκέψεις κάνεις για τη ζωή, το περιβάλλον, το σύμπαν και πόσα θετικά συναισθήματα γεμίζουν την καρδιά σου κάθε πρωί που ανοίγεις τα μάτια σου και αντικρίζεις  το «θαύμα» του κόσμου που σε περιβάλλει.

Νοιώσε τυχερός και ευλογημένος, προϊόν εξέλιξης θετικής, στρατιώτης του φωτός και της συνέχειας, κρίκος αέναης αλυσίδας θαυμάτων.

Το δεύτερο που θα χρειαστεί να συγχωρέσεις είναι οι άλλοι.  Σκέψου πως ότι σε έχει πικράνει, θυμώσει, στενοχωρήσει, έχει συγκρουστεί με ένα πιστεύω σύγκρισης, ανταγωνισμού, και εγωισμού που έχεις μέσα σου.

Αυτό εγκλωβίζει τη σκέψη και τα συναισθήματα σου. Για να αποκατασταθεί η «τάξη» περιμένεις από τον άλλον να κάνει κάτι (να σου δώσει το «δίκιο» σου) και όσο δεν το κάνει πληγώνεσαι

και υποφέρεις.  Κάνε εσύ κάτι.  Συγχώρησε όσους σε έχουν πικράνει και μην περιμένεις καμιά αποκατάσταση.

Αυτό είναι αγάπη πρωτίστως για σένα γιατί τώρα είσαι ελεύθερος να αγαπήσεις τον εαυτό σου.  Έτσι μαθαίνεις την αγάπη και μπορείς να τη δώσεις επειδή υπάρχει μέσα σου.

Το «Σου ζητώ να με συγχωρήσεις» είναι το κλειδί για να ανοίξεις την πόρτα της καρδιάς σου και να λάβουν χώρα όλα τα προηγούμενα.

Σου ζητώ να με συγχωρήσεις αδελφέ μου, αν με λόγο ή έργο σε πλήγωσα.  Σε συγχωρώ με τη σειρά μου και σε καλώ η Ανάσταση του Χριστού να αναστήσει στις καρδιές μας την ελπίδα και την προσδοκία για το μήνυμα του.         Αγαπάτε Αλλήλους

Παναγιώτης Μεταξάτος