Τι λέει η επιστημονική κοινότητα για τη μέθοδο Silva

Στη διάρκεια των τελευταίων 5 δεκαετιών, η Μέθοδος Silva έχει αγγίξει πάνω από 6 εκατομμύρια ζωές σε 110 χώρες, και χρησιμοποιείται από όλους, από διασημότητες και διευθυντικά στελέχη, μέχρι απλούς ανθρώπους σε αναζήτηση των προσωπικών τους επιτευγμάτων. Τα βιβλία της Μεθόδου έχουν πουλήσει πάνω από 12 εκατομμύρια αντίτυπα, τα σεμινάρια  γίνονται συνεχώς σε όλον τον κόσμο, και οι αρχές και οι τεχνικές της Μεθόδου  έχουν εγκριθεί και χρησιμοποιούνται από πολλούς από τους πλέον σεβαστούς επιστήμονες του κόσμου, γιατρούς, ηγέτες της σκέψης και πνευματικούς δασκάλους.

Ένα πρόγραμμα που υποστηρίζεται από την επιστήμη και την έρευνα

Έχουμε περάσει σχεδόν 50 χρόνια κάνοντας έρευνες, πειράματα, και έχουμε συνεργαστεί με κορυφαίους επιστήμονες, ερευνητές, και ηγέτες στο χώρο της προσωπικής ανάπτυξης.

Ο πρώτος επιστήμονας που διερεύνησε τα αποτελέσματα της έρευνας του Jose Silva ήταν ο Δρ J. Wilfrid Hahn του Ιδρύματος Mind Science στην Καλιφόρνια, ο οποίος βγήκε να υποστηρίξει το έργο του Jose.  Από τότε, διάφορα ερευνητικά κέντρα, πανεπιστήμια και επιστήμονες έχουν μελετήσει και εξακριβώσει την έρευνά μας, συμπεριλαμβανομένων:

 

Με τα χρόνια έχουμε συνεχίσει να τελειοποιούμε τη διαδικασία αξιοποίησης του δυναμικού του ανθρώπινου νου, αλλάζοντας συχνά βαθιά την ζωή των μαθητών μας κατά τη διάρκεια.

Το κάνουμε αυτό μέσα από ένα βελτιστοποιημένο πρόγραμμα σπουδών που περιλαμβάνει τη μοναδική άσκηση σωματικής και νοητικής χαλάρωσης επιπέδου άλφα "Μεγάλη Χαλάρωση" ή "Άσκηση του Κέντρου" , καθοδηγούμενους διαλογισμούς, τεχνικές νοερής απεικόνισης, εργαλεία ενίσχυσης της διαίσθησης και ασκήσεις Θήτα επιπέδου, που καθοδηγούν τους μαθητές μας σε ένα ακόμη βαθύτερο επίπεδο του νου από το Alpha.

 

 

Mark Robert Waldman

Με βάση τα νεότερα ευρήματα από πρόσφατη γενετική μελέτη του Χάρβαρντ για τις επιπτώσεις της χαλάρωσης, της συνειδητής αναπνοής, και της θετικής καθοδηγούμενης νοερής απεικόνισης, αισθάνομαι βέβαιος ότι πολλές από τις μεθόδους, όπως διδάσκονται από τη Silva International, μπορούν να διεγείρουν την έκφραση των γονιδίων στον εγκέφαλο που εμπλέκονται στη μείωση της σωματικής και ψυχολογικής έντασης και την τόνωση της ανοσοποιητικής λειτουργίας.

Mark Robert Waldman, Neuroscientist & Bestselling Author of How God Changes Your Brain

Η Μέθοδος Σίλβα στα μέσα ενημέρωσης

Κριτική της “Washington Post” για ένα σεμινάριο Silva

Το 1972, ο David R Boldt, ένας δημοσιογράφος για την εφημερίδα Washington Post, αποφάσισε να ερευνήσει μια τάξη Silva αφού είχε ακούσει σχετικά με το πρόγραμμα σπουδών κατάρτισης μας. Ήταν αρχικά σκεπτικός, αλλά αυτό που ανακάλυψε σε αυτή την τάξη άλλαξε τη ζωή του. Κατέβασε αυτό το PDF για να μάθεις περισσότερα για την εμπειρία του, η οποία περιελαμβάνει διαλογισμούς στο άλφα επίπεδο, ασκήσεις τόνωσης του ESP και Caseworking.

Κατέβασε την πλήρη έκθεση

Θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την επιστημονική ιστορία πίσω από τη μέθοδο Silva; Κατεβάστε το αρχείο PDF "Πώς η Επιστήμη Ανακάλυψε τη Μέθοδο Silva, αποκαλύπτοντας την πρωτοποριακή έρευνα του Χοσέ Σίλβα, και πώς κέρδισε την έγκριση της επιστημονικής κοινότητας, καθώς και τις μελέτες  που υποστηρίζουν τα ευρήματά μας.

Ζείς τη ζωή στο " Επίπεδο Άλφα ";

Έρευνες της επιστήμης του νου έχουν δείξει ότι το κλειδί για τα περισσότερα από τα πράγματα που θέλουμε στη ζωή, είτε πρόκειται για την αφθονία, την επαγγελματική επιτυχία, υγεία, ευτυχία και φώτιση, βρίσκεται σε μια συγκεκριμένη κατάσταση του νου που προκαλείται από συγκεκριμένες συχνότητες του εγκεφάλου.

O Jose Silva είναι ο ιδρυτής της μεθόδου Silva και πρωτοπόρος στην έρευνα ενδυνάμωσης του νου. Ο Silva αφιέρωσε την ζωή του στην αφύπνιση του κρυμμένου δυναμικού του ανθρώπινου μυαλού. Μετά απο 24 χρόνια έρευνας , κυκλοφόρησε τα ευρήματα τουτο 1966 και πέρασε το υπόλοιπο της ζωής του τελειωποιόντας και διδάσκοντα τη μέθοδο Silva.Η κληρονομιά Σίλβα μεταφέρεται σήμερα μέσω της Silva International, ενός οργανισμού που δεσμεύεται να συνεχίσει την αποστολή του.

Jose Silva

1914-1999

Το 1966, ένας επισκευαστής ραδιοφώνων από το Τέξας βρήκε την απάντηση.

Ο Χοσέ Σίλβα ξεκίνησε το ταξίδι του ως ένας ταπεινός επισκευαστής ραδιοφώνων στο Λαρέντο του Τέξας, και αργότερα ως εκπαιδευτής ηλεκτρονικών στον στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών.

Παρά την καριέρα του στο χώρο της ηλεκτρονικής, ο Σίλβα είχε ένα έντονο ενδιαφέρον για την ύπνωση και τη λειτουργία του ανθρώπινου νου. Πέρασε τις ημέρες του δουλεύοντας στη δουλειά του και τις νύχτες του μελετώντας το έργο ηγετών στο χώρο της ψυχολογίας, του υποσυνειδήτου και της σκέψης, όπως Freud, Jung και Adler.

Το σημείο καμπής που εκτόξευσε τον Silva προς τις ανακαλύψεις του ήταν μια απλή ερώτηση. Πώς μπορείς να κάνεις το νου πιο αποδοτικό;

Μέσα από τις επαγγελματικές του γνώσεις, ο Σίλβα γνώριζε ήδη ότι η μείωση της αντίστασης σε ένα ηλεκτρικό καλώδιο επιτρέπει περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια να ρέει μέσα από αυτό (γνωστό ως νόμος του Ohm). Χρησιμοποιώντας αυτή τη θεωρία ως άγκυρα, αναρωτήθηκε ...

 

 "Τι θα γινόταν εάν θα μπορούσες να μειώσεις την αντίσταση στον ανθρώπινο εγκέφαλο;"

Θα μπορούσε αυτό να κάνει τον εγκέφαλο πιο αποτελεσματικό στην απορρόφηση των πληροφοριών, και ίσως ακόμη και να επιτρέψει την πρόσβαση σε δεξαμενές κρυμμένης δημιουργικότητας και διαίσθησης;

Ορμώμενος από αυτή τη θεωρία, ο Σίλβα άρχισε μια διεξοδική διαδικασία έρευνας και πειραματισμού, ξεκινώντας με τα δικά του παιδιά. Εκπαιδεύοντας τα να λειτουργούν σε επίπεδα  εγκεφαλικής συχνότητας  Άλφα και Θήτα  - επίπεδα βαθιάς χαλάρωσης που οι περισσότεροι άνθρωποι βιώνουν κατά τη διάρκεια του διαλογισμού ή σε ελαφρύ ύπνο - ήταν σε θέση να βελτιώσει σημαντικά τους βαθμούς τους στο σχολείο, ακόμη και να βρει στοιχεία ενισχυμένης διαισθητικής λειτουργίας μέσα τους.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, ο Σίλβα άρχισε να μοιράζεται τις μεθόδους του με άλλα άτομα στην κοινότητά του. Αυτό που διαπίστωσε ήταν ότι διδάσκοντας τους ανθρώπους να καθοδηγούν συνειδητά τον εαυτό τους στο επίπεδο άλφα και θήτα του νου μέσω τεχνικών νοητικής χαλάρωσης, θα μπορούσε να δείξει σε πολλούς από αυτούς, πώς να επαναπρογραμματίσουν το νου τους, έχοντας πλήρη επίγνωση, όπως με έναν υπολογιστή.

Γιατί είναι αυτό σημαντικό; Λοιπόν φαντάσου να μπορούσες να προγραμματίσεις τον εαυτό σου, χωρίς να ξοδέψεις χιλιάδες δολάρια σε έναν επαγγελματία υπνοθεραπευτή. Τι θα γινόταν αν μπορούσες πιο εύκολα να ξεπεράσεις κακές συνήθειες όπως το κάπνισμα ή το τσιμπολόγημα; Αν μπορούσες να αυξήσεις το IQ σου, να καλλιεργήσεις μια θετική νοοτροπία πλούτου, και να αφυπνίσεις τη φυσική ικανότητα ίασης του νου σου, και όλα αυτά να γίνονται προγραμματίζοντας το υποσυνείδητό σου;

Τα αποτελέσματα που ακολούθησαν ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Ένα πλήθος από ανθρώπους που εξασκούνταν στις τεχνικές της Silva άρχισαν να αναφέρουν μια ποικιλία από οφέλη, από την ανακούφιση από το στρες μέχρι αυξημένη δημιουργικότητα και διαίσθηση, ακόμη και δυνητικά επιταχυνόμενη σωματική και συναισθηματική θεραπεία.

Με λίγα λόγια, οι άνθρωποι που χρησιμοποίησαν τη Μέθοδο Silva ήταν συχνά σε θέση να επιτύχουν μεγαλύτερο έλεγχο πάνω στην συναισθηματική τους κατάσταση, τις συνήθειες τους, την καριέρα τους,  τα οικονομικά τους και την υγεία τους.

 Το ήξερες;

Το έργο της Σίλβα έχει επηρεάσει πολλούς παγκοσμίου φήμης συγγραφείς, γιατρούς, αθλητές και προπονητές επιτυχίας. Μερικοί από αυτούς:

Wayne Dyer

Best-Selling Συγγραφέας βιβλίων αυτοβελτίωσης & προπονητής Επιτυχίας

Marguerite Piazza

Διάσημη τραγουδίστρια της Όπερας

Dr. Cleve Backster

Επιστήμονας, Ανακάλυψε την πρωτογενή Αντιληπτική ικανότητα των φυτών.

Richard Bach

Best-Selling Συγγραφέας του “Γλάρος Ιωνάθαν”

Dr. O. Carl Simonton

Πρωτοπόρος ερευνητής κατά του καρκίνου

Chicago White Sox

Ομάδα Μπέιζμπολ (το ‘70)

Prof. Clancy D. McKenzie

M.D. Medical Pioneer

Shakti Gawain

Best-Selling Συγγραφέας του Δημιουργικού Οραματισμού

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι ηγέτες σκέψης και οι μάζες ενημερώνονται.

Η ανακάλυψη του Χοσέ Σίλβα, την οποία αρχικά ονόμασε "Μέθοδος Silva για τον έλεγχο του νου" - Silva Mind Control- και αργότερα «Mέθοδος Σίλβα" - Silva Method, προχώρησε και έγινε η βάση για πολλά προγράμματα προσωπικής ανάπτυξης στις Ηνωμένες Πολιτείες, και καλύφθηκε από διάφορα μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένης της New York Times και της Washington Post. Το πρώτο του βιβλίο έγινε διεθνές μπεστ σέλερ, πουλώντας πάνω από 6.000.000 αντίτυπα.

Πολλές προσωπικότητες στον χώρο της προσωπικής ανάπτυξης έχουν επίσης υποστηρίξει με ενθουσιασμό τη Μέθοδο Silva. Ο Jack Canfield, για παράδειγμα, την έχει αποκαλέσει “η πηγή”. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, και οι ηγέτες σκέψης αναφέρονται  στο "κίνημα του ανθρώπινου δυναμικού", και "μια από τις πιο βαθιές προσεγγίσεις ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού  που έχει ποτέ ανακαλυφθεί ".

Παρά το γεγονός ότι ο Jose Silva απεβίωσε το 1999, η διδασκαλία του συνεχίζει να εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο μέσω του διεθνούς οργανισμού  Silva International. Σήμερα, πάνω από 6 εκατομμύρια άνθρωποι σε 110 χώρες, μεταξύ των οποίων γιατροί, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες και διασημότητες, έχουν χρησιμοποιήσει την εκπαίδευσή μας για να βελτιώσουν τη ζωή τους με πολλούς τρόπους. Γι’ αυτό και είμαστε σίγουροι ότι άσχετα από το ποιος είναι ο προσωπικός σας στόχος, μπορείτε και εσείς να βιώσετε θετικά αποτελέσματα.