Παναγιώτης Μεταξάτος

Ο Παναγιώτης Μεταξάτος γεννήθηκε στο μεγαλύτερο νησί του Ιονίου την Κεφαλονιά, όπου πήγε και σχολείο και αποφοίτησε από το Εμπορικό Γυμνάσιο Αργοστολίου. Στη συνέχεια σπούδασε Οικονομικά και Μάρκετινγκ στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Το 1985 ολοκλήρωσε έναν κύκλο σπουδών (4 χρόνια) στην Ατομική Ψυχολογία. Το 1995 πήρε το Doctora του στον Ψυχοπροσανατολισμό από το Ινστιτούτο Ψυχοπροσανατολισμού, για τις μελέτες του στο E.S.P.

 

Έχει διδάξει ψυχολογία πωλήσεων σε αναγνωρισμένες σχολές Μάνατζμεντ- Μάρκετινγκ. Είναι συγγραφέας 2 βιβλίων που έχουν εκδοθεί στα Ελληνικά, Βουλγάρικα και σύντομα στα Τούρκικα. Από φοιτητής ξεκίνησε τις εκδοτικές του δραστηριότητες και σήμερα είναι ιδρυτής και κύριος μέτοχος σε 3 μεγάλους εκδοτικούς οίκους στην Ελλάδα (ΧΑΡΛΕΝΙΚ Α.Ε. Arlekin Bell, ΑΙΝΟΣ Ε.Π.Ε., ΑΛΚΥΩΝ Ο.Ε.). Είναι επίσης ιδιοκτήτης ενός ξενοδοχειακού συγκροτήματος στην Κεφαλονιά.
Το 1977 παρακολούθησε για πρώτη φορά το σεμινάριο της Μεθόδου Silva και για 5 χρόνια ήταν πρόεδρος του Συλλόγου των Αποφοίτων.
 Το 1985 εκπαιδεύτηκαν στο Λαρέντο του Τέξας από τον ίδιο τον Jose Silva μαζί με την γυναίκα του σαν παρουσιαστές της Μεθόδου.

Είναι από τους περισσότερο βραβευμένους παρουσιαστές της Μεθόδου σ’ όλο τον κόσμο κερδίζοντας 3 φορές το President Cup τη μεγαλύτερη διάκριση μεταξύ των παρουσιαστών και 2 φορές το World Cup. 
Έχει επίσης τιμηθεί για τις υπηρεσίες του προς τους αποφοίτους με το Special Achievement Award. 
Το 1992 διοργάνωσε με τη σύζυγο του στο Ζάππειο Μέγαρο το ΠΡΩΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ με θέμα «Η Δύναμη του Νου» στην Αθήνα με συμμετοχή των Jose Silva, Uri Geller, Cleave Baxter, Robert Stone, Tag Powell, Rosa Rivas και Burt Goldman.

Το 1994 δημιούργησε το πρόγραμμα ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής για σωματική και πνευματική αποτοξίνωση σ’ ένα όμορφο κτήμα 300 στρεμμάτων που έχει στην ΚΡΙΤΟΝΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ. 
Στο πρόγραμμα αυτό έχουν συμμετάσχει όλα αυτά τα χρόνια διασημότητες του χώρου της NEW AGE όπως Jose Silva, Deepak Chopra, Uri Geller, David Furlong, John Neate, Robert Stone, Burt Goldman κ.α..

Το 2001 ίδρυσε με τη σύζυγο του το Παγκόσμιο Πολιτιστικό Κέντρο ΚΡΙΤΟΝΟΥ έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό του οποίου είναι πρόεδρος. Έχει δημιουργήσει 3 διήμερα σεμινάρια τα οποία διδάσκει:

 

  1. GALAXY σεμινάριο αυτοβελτίωσης και πνευματικής εξέλιξης
  2. GRADUATE ανώτερο σεμινάριο των Αποφοίτων
  3. ΓΙΝΕ ΕΝΑΣ ΜΑΓΙΚΟΣ ΠΩΛΗΤΗΣ σεμινάριο πωλήσεων

Και 5 ημερήσια εργαστήρια (εξάωρα):

  1. Στρες Management
  2. Σκέψου και Γίνε Πλούσιος
  3. Βελτιώστε τις σχέσεις σας
  4. Απαλλαχτείτε από τα περιοριστικά σας πιστεύω
  5. Θεραπευτικές Τεχνικές για όλους.

Παρουσιάζει ακόμη τα ανώτερα σεμινάρια της Μεθόδου:

  1. Ultra (Θεραπευτικό)
  2. HYPNOVISION (Σεμινάριο εκπαίδευσης υπνωτιστών)

 

Έχει οργανώσει από το 1984 την ομάδα ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ όπου αποτελείται από 100 απόφοιτους της Μεθόδου Silva εθελοντές, οι οποίοι βοηθούν με αποστολή πνευματικής ενέργειας εξ’ αποστάσεως άτομα που έχουν ανάγκη. Μετέχει με τη σύζυγο του στο 15μελές Ακαδημαϊκό Συμβούλιο της Μεθόδου Silva. Είναι ακόμη στο Διοικητικό Συμβούλιο (Έφορος Οργανωτικού) της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Καταλυμάτων. Είναι Πρόεδρος της ομοσπονδίας Αγροτουρισμού Ιονίου κ’ Αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγροτουριστικών Επιχειρήσεων. Είναι παντρεμένος με τη Μαριάννα Βαγενά και έχουν 4 παιδιά.

Μαριάννα Μεταξάτου

Η Μαριάννα Μεταξάτου το γένος Βαγενά, γεννήθηκε στην Πάτρα, και εκεί τελείωσε το Λύκειο, και τη Γαλλική Ακαδημία.
Εν συνεχεία σπούδασε Δημόσιες Σχέσεις, στο WALLBBROOK COLLEGE του Λονδίνου, τμήμα αναγνωρισμένο από το Ινστιτούτο Δημοσίων Σχέσεων της Μεάλης Βρετανίας, ενώ παράλληλα πήρε το πτυχίο Cambridge Proficiency στην Αγγλική Γλώσσα και παρακολούθησε μαθήματα Τυπογραφικού Σχεδίου στο κολέγιο ELEPHANT and CASTLE.

Το 1973 επέστρεψε στην Ελλάδα και εργάστηκε ως βοηθός Διευθυντού και υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων σε Εταιρεία Εισαγωγών και επί πλέον συμπλήρωσε άλλον ένα κύκλο σπουδών στις Δημόσιες Σχέσεις, στο παράρτημα του Πανεπιστημίου Wisconsin στην Αθήνα. Ακολούθως υπήρξε εκδότης και υπεύθυνη παραγωγής ειδικού περιοδικού για θαλάσσια σπορ και από το 1987 έως και σήμερα έχει τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΡΙΤΟΝΟΥ και εκδίδει βιβλία αυτοβελτίωσης και το περιοδικό «Όλο και Καλύτερα Νέα». Το 1977 παντρεύτηκε τον Παναγιώτη Μεταξάτο και απέκτησαν τέσσερα παιδιά, την Εβίτα, την Αθηνά, την Χριστίνα, και τον Αλέξανδρο-Χρήστο.

Το 1979 παρακολούθησε το Σεμινάριο της Μεθόδου Σίλβα από τον Πωλ Γρίβα και άρχισε έναν τετραετή κύκλο σπουδών στην Ατομική Ψυχολογία, τον οποίο και ολοκλήρωσε.

Το 1985 μαζί με τον σύζυγο της Παναγιώτη εκπαιδεύτηκαν ειδικά από τον Χοσέ Σίλβα στο Λαρέντο του Τέξας για παρουσιαστές της Μεθόδου Silva και το 1987 παρακολούθησε στο Λονδίνο ειδική εκπαίδευση στη Μέθοδο από την Ρόζα Ρίβας, (Τεχνική Διευθύντρια της Μεθόδου σ’ όλο τον κόσμο).

Έχει παρακολουθήσει πολλά επιμορφωτικά σεμινάρια καθώς και πολλά συνέδρια της Μεθόδου Σίλβα στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών. Από το 1985 διευθύνει το Κέντρο της Μεθόδου Σίλβα στην Ελλάδα και μαζί με το σύζυγο της έχουν αναπτύξει τη Μέθοδο με επιτυχία στην Κύπρο, στην Τουρκία, και στη Βουλγαρία.

Άρχισε να παρουσιάζει σεμινάρια της Μεθόδου από το 1986. Έχει δώσει Σεμινάρια στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στο Ηράκλειο Κρήτης, στην Κεφαλονιά, στην Κόρινθο, στη Λάρισα, στην Καβάλα, στη Ρόδο στην Κύπρο, στη Σόφια στη Σμύρνη και στην Κωνσταντινούπολη. Έχει την άδεια από την εταιρεία Silva International εκπαίδευσης νέων παρουσιαστών της Μεθόδου και έχει δημιουργήσει και διδάσκει τα εργαστήρια «Ενεργειακή Προστασία», και «Μελλοντικός Εαυτός» καθώς και το πρόγραμμα «Για Γυναίκες Μόνο».
Είναι πιστοποιημένη Master Hypnotist και μέλος του “National Guild of Hypnotist” των ΗΠΑ.

Τον Αύγουστο του 2008 ολοκλήρωσε την εκπαίδευση «Συμβούλου Επιτυχίας Μεθόδου Silva» (Certified Silva Success Coach) και είναι Silva Coach με τηλεφωνικά ραντεβού ή προσωπική επαφή.

Έχει βραβευθεί από το SILVA INTERNATIONAL στο LAREDO του Τέξας επανειλημμένως ως παρουσιάστρια της Μεθόδου Σίλβα και για την καλύτερη οργάνωση κέντρου ξένων χωρών, για τις υπηρεσίες προς τους απόφοιτους, καθώς και για την έκδοση του περιοδικού «ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΕΑ». Τα έτη δε, 1990 και 1996, απενεμήθη σ’ αυτήν και το σύζυγο της Παναγιώτη το Παγκόσμιο Κύπελλο που είναι η μεγαλύτερη διάκριση της Μεθόδου.

Το 1992 διοργάνωσαν μαζί το Παγκόσμιο Συνέδριο «Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΝΟΥ» που έγινε με μεγάλη επιτυχία στο ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ. Ακόμα μετέχει στο Παγκόσμιο Ακαδημαϊκό Συμβούλιο Σίλβα που αποτελείται από 22 μόνον διακεκριμένα μέλη. Ζει μεταξύ Κεφαλονιάς και Αθήνας, το καλοκαίρι διευθύνει το ξενοδοχειακό συγκρότημα «Metaxatos Apts» στο τουριστικό θέρετρο Λάσση, και μαζί με τον σύζυγο της το Παγκόσμιο Πολιτισμικό Κέντρο «ΚΡΙΤΟΝΟΥ» στην Κεφαλονιά.