ΜΙΑ  ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ  ΕΜΠΕΙΡΙΑ


ΜΙΑ  ΜΟΝΑΔΙΚΗ  ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Kritonou Wellness and Retreat Center
Στο Κέντρο Εναλλακτικών Διακοπών Κριτονού στην Κεφαλλονιά
Θα πραγματοποιηθούν στη διάρκεια του καλοκαιριού 2017 τα ακόλουθα προγράμματα:

1/7 έως  7/7
Εβδομάδα Εθελοντών  «Οι Φίλοι της Κριτονού»

28/7 – 3/8
Αγένγκαρ Γιόγκα με βάση την ευθυγράμμιση και σωματοκινητική εκπαίδευση με τον πιστοποιημένο δάσκαλο στην μέθοδο  Αγένγκαρ, Βασίλη Ραλλάτο.

28/7 – 3/8
Υγιεινή Ανασυγκρότηση
Χρόνιος πόνος - Αυτοάνοσα και χρόνια νοσήματα
με την Ομοιοπαθητικό Ιατρό  Ηλιοστάλακτη Κόντου

26/8 – 3/9
Η παγκόσμια γνωστή Μέθοδος Silva (διδάσκεται σε 131 χώρες), και έχει αλλάξει τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων εδώ και 50 χρόνια, με τον Παναγιώτη και τη Μαριάννα Μεταξάτου πιστοποιημένους παρουσιαστές.

2/9
Γρήγορο Διάβασμα (5ωρο εργαστήριο) με τον Παναγιώτη Μεταξάτο

Δώστε ένα καταπληκτικό ΔΩΡΟ ζωής στον εαυτό σας ,αυτό το καλοκαίρι
και κάντε τις διακοπές σας εκτός από ευχάριστες, ιδιαίτερα χρήσιμες,
για την υπόλοιπη ζωή σας.
Απολαύστε τη φύση σε έναν ξεχωριστό ενεργειακό τόπο,
ξεκουραστείτε, χαλαρώστε, αποτοξινωθείτε
και ταυτόχρονα παρακολουθήστε το πρόγραμμα που σας ενδιαφέρει.

Ακολουθούν περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα που αναφέραμε ξεκινώντας από την εκπαίδευση στη Μέθοδο Silva που περιλαμβάνει τα σεμινάρια Silva Life System και Silva Intuition System και ακόμα ως
ΔΩΡΟ έγκαιρης εγγραφής έως 31 Ιουλίου το 

το 5ωρο εργαστήριο

Γρήγορο Διάβασμα – Νοητική Χαρτογράφηση

Silva Life System

Βίωσε τη δύναμη του σύγχρονου δυναμικού διαλογισμού μέσα από μια συντονισμένη ομάδα συμφοιτητών!

Είναι το βασικό μας σεμινάριο, Το Σύστημα Ζωής Silva (SLS) είναι η βάση σου για μια πιο πλούσια ζωή, δίνοντάς σου τα εργαλεία για να μπορείς να έχεις ηρεμία και εσωτερική γαλήνη, να συντονίζεσαι  με τις συνθήκες της καθημερινότητας , και να ενεργοποιείς την αναξιοποίητη δύναμη του νου σου. Σε αυτό το βασικό σεμινάριο, θα μάθεις τις βασικές τεχνικές στον καθοδηγούμενο οραματισμό και στην εστιασμένη εγρήγορση που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις τους στόχους σου, να ξεπεράσεις τα εμπόδια, και να αναδείξεις τις δυνατότητές σου.

Διάβασε περισσότερα

Silva Intuition System

Συνδέσου με το δικό σου εσωτερικό σύστημα καθοδήγησης, τη διαίσθηση σου, και δημιούργησε μια νέα πραγματικότητα για τον εαυτό σου.

Το δεύτερο βασικό μας σεμινάριο. Το Σύστημα Διαίσθησης Silva  (SIS), σε εκπαιδεύει να αναγνωρίζεις τη διαίσθησή σου και να συνεργάζεσαι μαζί της. Μαθαίνοντας να εμπιστεύεσαι την εσωτερική σου φωνή, σου δίνει τη δυνατότητα να λαμβάνεις αυτό το λαμπρό προαίσθημα, αυτή την ξαφνική διορατικότητα, την οποία η λογική από μόνη της δεν μπορεί να παράσχει, για να βρίσκεσαι στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή.

Διάβασε περισσότερα

Γρήγορο Διάβασμα-Νοητική Χαρτογράφηση

Το 80% των πληροφοριών ενός θέματος που διαβάζετε με τον συνηθισμένο τρόπο, ξεχνιούνται σε μια εβδομάδα, με το Γρήγορο Διάβασμα και τις τεχνικές Μνήμης θα θυμόσαστε τις πληροφορίες αυτές συνέχεια. Οι ευφυΐες και τα μεγάλα μυαλά χρησιμοποιούν τις τεχνικές αυτές για να αυξήσουν την απόδοσή τους με λιγότερη προσπάθεια και σε μικρότερο χρόνο.

Στο πρόγραμμα ΓΡΗΓΟΡΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ -ΝΟΗΤΙΚΗ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ μαθαίνετε να βελτιώνετε θεαματικά τις λειτουργίες αυτές.

ΑΞΙΖΕΙ  ΝΑ  ΖΗΣΕΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Δώστε ένα καταπληκτικό  ΔΩΡΟ ζωής στον εαυτό σας , αυτό το καλοκαίρι και κάντε τις διακοπές σας εκτός από ευχάριστες, ιδιαίτερα χρήσιμες , για την υπόλοιπη ζωή σας.

Απολαύστε τη φύση σε έναν ξεχωριστό ενεργειακό τόπο , ξεκουραστείτε, χαλαρώστε, αποτοξινωθείτε και ταυτόχρονα μάθετε την παγκόσμια γνωστή (διδάσκεται σε 131 χώρες) Μέθοδο S I L V A , που έχει αλλάξει προς το καλύτερο  τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων εδώ και 50 χρόνια .

Επωφεληθείτε από την εξαιρετικά συμφέρουσα οικονομική προσφορά του πακέτου (διαμονή-διατροφή-εκπαίδευση) και κερδίστε το καταπληκτικό δώρο προεγγραφής  ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ (5ωρο σεμινάριο) που θα ανοίξει τη νοητική σας χωρητικότητα τόσο, που η διαδικασία της μάθησης , πλέον θα είναι παιχνίδι .

Ότι και αν έχετε προγραμματίσει γι αυτό το καλοκαίρι , προσθέστε και αυτή την μοναδική εμπειρία.  Το  αξίζετε .

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι , επειδή δεν θα  αποσπάται ο εγκέφαλος σας κατά την εκπαίδευση από άλλα ερεθίσματα (σπίτι- δουλειά -κ.α.) η αποτελεσματικότητα σας μπορεί να είναι κορυφαία.

Η  υγιεινή διατροφή η άσκηση και η χαλάρωση  ενισχύουν τόσο το ανοσοποιητικό σας σύστημα που ‘’ξυπνά’’ με τις ειδικές νοητικές ασκήσεις της Μεθόδου και γυρνά τον δείκτη στην απόλυτη υγεία , που είναι η φυσική σας κατάσταση.

 

Ημερομηνίες

27-28-29/8  Silva Life System
30-31/8 και 1/9  Silva Intuition System
2/9  Γρήγορο Διάβασμα - Νοητική Χαρτογράφηση

Τιμή Συμμετοχής

Όλη η εκπαίδευση - Σεμινάρια Silva Life System και Silva Intuition System, αρχικής αξίας 520 € - καθώς και
Διαμονή και Πλήρης   Διατροφή  (Πρωϊνό + 2 Γεύματα)

ΜΟΝΟ 630 ευρώ  το άτομο

Για κράτηση θέσης απαιτείται ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ   100 €

ΔΩΡΟΝ το εργαστήριο Γρήγορα Διάβασμα - Νοητική Χαρτογράφηση αξίας 60 € αν εγγραφείτε και καταθέσετε την προκαταβολή των 100 € έως τις 31 Ιουλίου.

Αν είστε απόφοιτος του σεμιναρίου Silva Life System 
Τιμή Συμμετοχής 520 €

Αν είστε απόφοιτος και των 2 σεμιναρίων
Τιμή Συμμετοχής 350 € 

Η προκαταβολή των 100 € έως 31 Ιουλίου για κράτηση θέσης και απόκτηση του ΔΩΡΟΥ του εργαστηρίου Γρήγορο Διάβασμα ισχύει για όλες τις περιπτώσεις.

Τιμή Συμμετοχής 60 € για το Εργαστήριο Γρήγορα Διάβασμα - Νοητική Χαρτογράφηση

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ  ΑΡΙΘΜΟΣ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

 Εγγραφή

Η εγγραφή σας στο  πρόγραμμα μπορεί να γίνει  με κατάθεση της προκαταβολής  των 100€ στην Alpha Bank βάζοντας σαν αιτιολογία το όνομα του συμμετέχοντος και τα αρχικά ΜΣ (ΜΕΘΟΔΟΣ ΣΙΛΒΑ).

Ακολούθως στέλνετε e-mail στο methodossilva@gmail.com με το όνομα του συμμετέχοντος, καθώς και το τηλέφωνο του ή τηλεφωνείτε για επιβεβαίωση.

Λογαριασμός για κατάθεση στην Alpha Bank
IBAN: GR 920140 10101010 023200 11391
Όνομα λογ.  ΜΕΤΑΞΑΤΟΣ ΠΑΝΑΓΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

Πληροφορίες για το χώρο τη διαμονή και την διατροφή υπάρχουν πιο κάτω στη σελίδα.

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία τηλεφωνήστε στο 210 3610822 ή στείλτε e-mail στο methodossilva@gmail.com

Θετική Στάση Ζωής

Η πολύχρονη (40 χρόνια) εμπειρία μας σ΄αυτή τη διδασκαλία μας επιτρέπει να σας διαβεβαιώσουμε πως θ΄αλλάξει η στάση ζωής σας .

Αντιλαμβάνεστε ότι μπορείτε να  αρθείτε πάνω από τα γεγονότα και ανεξάρτητα του τι συμβαίνει κάθε φορά στη ζωή σας , είσθε σε θέση  να το διαχειριστείτε αποτελεσματικά, αντιδρώντας με έναν δυναμικό, ουσιαστικό, θετικό τρόπο σκέψης.

Ψυχαγωγία - Χαρά

Η «τροφή» της ψυχής είναι η χαρά
Τα βράδια στην  ΚΡΙΤΟΝΟΥ  στην αρχαιοελληνικού τύπου πέτρινη εστία , μετά το δείπνο καθόμαστε σε αναπαυτικά μαξιλάρια και πίνουμε το κρασάκι μας και φιλοσοφούμε όπως οι αρχαίοι  με θέματα τον έρωτα, την ψυχή , την τέχνη, τη ζωή και τη συνέχεια της το θάνατο , ή απολαμβάνουμε τη μουσική και χορεύουμε στην πίστα του πέτρινου ανοικτού θεάτρου από Αργεντίνικο  τάνγκο μέχρι ζειμπέκικο.

Μέθοδος Αγένγκαρ Γιόγκα  28/7-3/8

O Βασίλης Ραλλάτος, πιστοποιημένος δάσκαλος στην Αγένγκαρ μέθοδο (Iyengar) έχει ετοιμάσει ένα πλήρες εισαγωγικό 6ήμερο πρόγραμμα με βάση τις γενικές αρχές ευθυγράμμισης και πως αντισταθμίζεται η μετατόπιση κέντρου βάρους στην άσκηση (άσανα). Επαναφέροντας συνειδητά την ενεργειακή ισορροπία στο σώμα, η δύναμη, ευλυγισία και αντοχή χαρίζονται ως υποπροϊόντα. Το σώμα επαναπροσδιορίζεται και αντιμετωπίζεται ως συνέχεια του νου. Οι ασκήσεις ποικίλουν, ο ασκούμενος υποστηρίζεται με βοηθήματα όταν κρίνεται ότι χρειάζεται έτσι ώστε να μην ζορίζεται η αναπνοή και η σπονδυλική να μπορεί να βιώνει κάθε δυνατή κίνηση χωρίς να ενεργοποιούνται περιττοί αμυντικοί μηχανισμοί.

Πρόγραμμα:
Πρωινό: 8-9πμ
Γιόγκα (άσανα): 10-12.15πμ
Μεσημεριανό 1-2μμ ή επιλογη να πάρει κανείς το φαγητό σε πακέτο για πικ-νικ στις οργανωμένες εξορμήσεις
1-7μμ Ελεύθερος χρόνος & προαιρετικές οργανωμένες εξορμίσεις
7.30-8.15μμ Τεχνικές αυτοσυγκέντρωσης και γείωσης / εισαγωγή στη μέθοδο Σίλβα από τον Παναγή Μεταξάτο
8.30-9.30μμ Βραδυνό
9.30-11μμ Προβολές / ζωντανή μουσική / αποχαιρετηστήριο πάρτυ τελευταία βραδυά

Τιμή Συμμετοχής - Εγγραφές

Διαμονή - διατροφή (3 γεύματα)  240€
Μάθημα 25€/ημέρα
-Μεταφορικά από και προς το νησί δεν περιλαμβάνονται.
-Οποιαδήποτε χρέωση για ενοικίαση μίνι-βαν για τις ημερήσιες εκδρομές είναι έξτρα.

Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες για τη διαμονή σας στο 2103610822   και για τα μαθήματα γιόγκα στον κ. Ραλλάτο τηλ. 6957440123

Δηλώστε εγκαίρως για να εξασφαλίσετε τη θέση σας.
Απαιτείται προκαταβολή 180 ευρώ μέχρι 15 Ιουλίου.

Λογαριασμός για κατάθεση στην Alpha Bank
IBAN: GR5901406830683002320002091
ΟΝΟΜΑ:  ΜΥΛΟΣ ΑΕ

Στην αιτιολογία να γραφτεί το όνομα του συμμετέχοντος

Οι θέσεις είναι περιορισμένες.

ΥΓΙΕΙΝΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ 28/7 - 3/8
Χρόνιος πόνος - Αυτοάνοσα και χρόνια νοσήματα

 

Η Ομοιοπαθητικός Ιατρός  Ηλιοστάλακτη Κόντου θα παρουσιάσει το βιωματικό εργαστήριο Χρόνιος Πόνος – Αυτοάνοσα και χρόνια νοσήματα που είναι μια καινούργια ολιστική προσέγγιση στο θέμα ασθένειας και ο Παναγιώτης Μεταξάτος θα συμβάλει με Θεραπευτική Ύπνωση.
Σε όποιο επίπεδο και να βρίσκεται η υγεία σας “σωματική , νοητική , ψυχική” οφείλετε στον εαυτό σας , αυτό το πρωτοποριακό πρόγραμμα! Μια εβδομάδα συντονισμού Συνειδητοποίησης και Ισορροπίας στο νησί της Κεφαλλονιάς!

Εβδομάδα  Συντονισμού Συνειδητοποίησης και Ισορροπίας

Η πολύχρονη εμπειρία της ιατρού Ηλιοστάλακτης Κόντου επέτρεψε να δημιουργηθεί ένα εξαιρετικά φιλόδοξο πρόγραμμα που σας επαναφέρει σταδιακά στο “αρχικό” σχέδιο υγείας που είστε προγραμματισμένοι και στο οποίο συντονίζεστε ξανά.

Πιο συγκεκριμένα το εργαστήριο Χρόνιος Πόνος – Αυτοάνοσα και χρόνια νοσήματα απευθύνεται ιδιαίτερα σε άτομα με ινομυαλγία, αυτοάνοσα νοσήματα, άσθμα, έλκος, ελκώδη κολίτιδα, νόσο Crohn, ηπατοπάθεια, ημικρανίες, πονοκεφάλους, οσφυαλγίες και ισχιαλγίες, επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις, ιστορικό καρκίνου, ρευματικά και νευρολογικά νοσήματα και στο πώς μπορούν να φτάσουν στην ίαση σύμφωνα με τις σημαντικότερες ιατρικές ανακαλύψεις των τελευταίων χρόνων.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι να κατανοήσετε τα αίτια του χρόνιου πόνου και να μάθετε τεχνικές μετάβασης σε επίπεδα βέλτιστης υγείας.

Η μεγάλη εμπειρία τόσο της Ηλιοστάλακτης Κόντου -Ομοιοπαθητικός Ιατρός, όσο και του Παναγιώτη Μεταξάτου – Υπνοθεραπευτή & Παρουσιαστή Μεθόδου Silva εγγυάται για το αποτέλεσμα.

Θα έχετε ακόμα την ευκαιρία να συνδυάσετε και μαθήματα Αγενγκαρ Γιόγκα που θα δίνονται την ίδια περίοδο στο κτήμα.

Θα απολαύσετε αυθεντικές βιολογικές τροφές, σε πρωτόγνωρες γεύσεις από τον ξυλόφουρνο της Κριτονού και το παρθένο λάδι της  με τις συνταγές της Μαριάννας. Θα διδαχθείτε και τον τρόπο παρασκευής τους όσοι θέλετε.

Θα συντονιστείτε με τη φύση και οι δονήσεις του περιβάλλοντος θα σας ισορροπήσουν.

Ακόμη τα βράδια θα έχετε την ευκαιρία να εκφραστείτε μέσα από ένα χορευτικό πρόγραμμα που θα εκτονώνει τα συναισθήματα σας ή να συμμετέχετε στο «φιλοσοφικό» συμπόσιο στον πέτρινο καναπέ, πίνοντας το κρασάκι σας και τρώγοντας τους νόστιμους μεζέδες του Παναγιώτη.

Αν όλα αυτά δεν είναι αρκετά να τηλεφωνήσετε τώρα και να κλείσετε τη θέση σας, προσθέστε το σκεπαστό φαράγγι του Οδυσσέα που διασχίζει το κτήμα, το λιμανάκι με τα όστρακα και την πεντανόστιμη οστρακομακαρονάδα που ακολουθεί, το «Μυστικό της Ευτυχίας» για όσους ανεβούν το βουνό του Αγριλιά και την έκπληξη της «καρδιάς» για όσους «μοναχικούς» δεν έχουν βρει ακόμη το ιδανικό τους ταίρι κ.α.

Αν είστε υγιείς τόσο το καλύτερο. Θα αναγνωρίσετε τρόπους διατήρησης αυτού του θείου ΔΩΡΟΥ.

Ημερομηνίες & Ώρες Διεξαγωγής:
Παρασκευή 28 Ιουλίου έως Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Τόπος Διεξαγωγής:
Κτήμα Κριτονού
Κεφαλλονιά

Πληροφορίες & Εγγραφές:

Κόστος: 460 ευρώ. Με έγκαιρη κράτηση έως 15 Ιουλίου: 360 ευρώ.

Περιλαμβάνει το σεμινάριο, τη διαμονή και τη διατροφή με τρία βιολογικά γεύματα την ημέρα.

Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ 210-3610822, 6944-945540 και e-mail: methodossilva@gmail.com

Για να σας στείλουμε το αναλυτικό πρόγραμμα του σεμιναρίου στείλτε μας e-mail στο methodossilva@gmail.com και για ειδικές ερωτήσεις στη γιατρό τηλ. 6976778659

Δηλώστε εγκαίρως
Απαιτείται προκαταβολή 100 ευρώ μέχρι 15 Ιουλίου για να εξασφαλίσετε την έκπτωση και τη θέση σας.

Εγγραφές  με κατάθεση στην Alpha Bank
IBAN: GR5901406830683002320002091
ΟΝΟΜΑ:  ΜΥΛΟΣ ΑΕ

Στην αιτιολογία να γραφτεί το όνομα του συμμετέχοντος

Οι θέσεις είναι περιορισμένες

 

Κριτονού ο Τόπος

ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΙΤΟΝΟΥ
Wellness and Retreat Center
Η Κριτονού είναι ένα κέντρο εναλλακτικών διακοπών που βρίσκεται στο  300 στρεμμάτων Πολυλειτουργικό Αγρόκτημα της Οικογένειας Μεταξάτου στην όμορφη Κεφαλονιά στον κόλπο του Αργοστολίου και ανάμεσα στις δυο μεγαλύτερες πόλεις του νησιού, το Αργοστόλι και το Ληξούρι.
Το κέντρο έχει πάρει το όνομά του από την κοιλάδα στην οποία  βρίσκεται που ονομάζεται έτσι από την αρχαιότητα. Λέγεται ότι το όνομα Κριτονού έχει προέλθει από το «κρείττον ου». Είχε πάντα το πιο εύφορο έδαφος και το καλύτερο κλίμα της περιοχής και το έχει αποδείξει. Πραγματικά όση ζέστη και να κάνει στην Κριτονού υπάρχει πάντα ένα δροσερό ρεύμα αέρος που έρχεται ανάμεσα από τα βουνά πίσω της και κατευθύνεται μέσα από το φαράγγι που τη διασχίζει στη θάλασσα μπροστά της. Αυτό λειτουργεί σαν ένα φυσικό κλιματιστικό.
Τα βουνά και οι λόφοι που με φυσικό τρόπο προστατεύουν την κοιλάδα, δίνουν στο μέρος μια αίσθηση ηρεμίας και θετικής ενέργειας που ο επισκέπτης εισπράττει αμέσως.

Το κέντρο Κριτονού άρχισε να λειτουργεί δειλά το 1993 και μέσα σε αυτά τα 24 χρόνια πάνω από 1000 άτομα έχουν περάσει από εκεί και κατά δήλωση τους σε πολλά από αυτά τα άτομα άλλαξε η ζωή τους εντελώς.

Η ψυχή του κέντρου είναι ο Παναγιώτης και η Μαριάννα Μεταξάτου που η αγάπη τους για τη φύση και τον άνθρωπο εκφράζεται μέσα από το έργο που κάνουν.

Η επιτυχία του Κέντρου Κριτονού οφείλεται αφ ενός στα εξαιρετικά προγράμματα  εκπαίδευσης που φιλοξενεί ή παρουσιάζουν ο Παναγιώτης και η Μαριάννα και αφ’ ετέρου: στο όμορφο φυσικό περιβάλλον, στην γευστικότατη κουζίνα με βιολογικά προϊόντα του κτήματος, στο φιλικό κλίμα που δημιουργείται, στις δραστηριότητες που μπορεί κάποιος να έχει, στην ψυχαγωγία και στη διαμονή σε αχυροκαλύβες που δίνουν μια εξωτική και ευχάριστη αίσθηση.

Το κέντρο Κριτονού έχει φιλοξενήσει προσωπικότητες όπως ο Juan Silva, η Laura Silva o Deepak Chopra με την οικογένεια του, o Burt Goldman, o David Furlong, o Uri Geller κ.α. Ακόμα έχει φιλοξενήσει συνέδρια ψυχολογίας και έχει οργανώσει και φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Συνέδριο για την Ομηρική Ιθάκη και το Συνέδριο Διευθυντών της Μεθόδου Silva.

Διαμονή

Διατροφή

Η διατροφή μας με τις χορτοφαγικές συνταγές μας και οι συνδυασμοί των τροφών δίνουν νέα διάσταση στη γεύση αλλά περισσότερο προσφέρουν αυτό που πραγματικά χρειάζεται το σώμα για να αποτοξινωθεί και να παραμείνει υγιές και σφριγηλό.Στη διατροφή μας συμπεριλαμβάνονται εκτός των λαχανικών, αυγά, γαλακτοκομικά, και κάποιες φορές ψάρι ή κρέας.
Τα περισσότερα προϊόντα είναι από τον κήπο μας ή από γειτονικό μαντρί καθώς και τη θάλασσα μας.

Η διαμονή γίνεται σε καλύβες 2 ή 3 ατόμων ή σε δική σας σκηνή.  Μερικές από τις καλύβες έχουν δικό τους ντους και τουαλέτα.

Απαραιτήτως φέρτε μαζί σας σεντόνια και πετσέτες, κουβέρτες και μαξιλάρια υπάρχουν.
Επίσης αντικουνουπικά, αντηλιακά, φακό, άνετα ρούχα, μαγιό, καπέλο, και παπούτσια για περπάτημα.

Πως θα έρθετε;

ΑΝ ΕΡΘΕΤΕ ΜΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
Δρομολόγια ferry-boat για Κεφαλλονιά
Αναχωρήσεις από την Κυλλήνη για Πόρο Κεφαλλονιάς, απευθυνθείτε στην IONIAN FERRIES τηλέφωνο Αθηνών: 210-3249997 και τηλέφωνο Κυλλήνης: 26230-92013 όπως επίσης και στην Kefalonian Lines στο τηλέφωνο της εταιρείας στην Κυλλήνη: 26230-92210.
Αναχωρήσεις από Βασιλική ή Νυδρί Λευκάδας για Φισκάρδο Κεφαλονιάς, απευθυνθείτε στο πρακτορείο της Λευκάδας τηλέφωνο 26450-31520.
Αναχωρήσεις από Αστακό για Σάμη, τηλεφωνείστε για πληροφορίες στο πρακτορείο του Αστακού τηλέφωνο 26460-38020.
Αναχωρήσεις από Ζάκυνθο για Πεσάδα Κεφαλονιάς, απευθυνθείτε στο πρακτορείο της Ζακύνθου 26950-28117-8.
Για τις περισσότερες διαδρομές θα πρέπει να έχετε κλείσει θέση για το αυτοκίνητο από πριν.
Γι’ αυτό όταν κλείσετε τις διακοπές σας κάντε άμεσα κράτηση και των εισιτηρίων σας.

 

ΑΝ ΕΡΘΕΤΕ ΜΕ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ
Λεωφορεία του ΚΤΕΛ φεύγουν κάθε μέρα από τον Κηφισό (ΚΤΕΛ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ) με προορισμό το Αργοστόλι και το Ληξούρι. ΠΡΟΣΟΧΗ: Εξυπηρετεί μόνο το λεωφορείο που πηγαίνει στο ΛΗΞΟΥΡΙ γιατί περνάει μπροστά από το κτήμα. Το κτήμα Κριτονού βρίσκεται 12 χλμ. πριν το Ληξούρι και το λεωφορείο σας αφήνει ακριβώς στη είσοδο του κτήματος αφού έχετε ενημερώσει φυσικά τον οδηγό. Αυτό πρέπει να το δηλώσετε από την ώρα που φορτώνονται οι αποσκευές για να τοποθετηθούν ανάλογα.

Τιμή εισιτηρίου 42 ευρώ περίπου. Τηλέφωνο ΚΤΕΛ 210-5150785. Είναι καλύτερα να έχετε βγάλει τα εισιτήρια σας από πριν ή να τηλεφωνήσετε για να κρατήσετε θέση.
Επίσης έχει ανταπόκριση το ΚΤΕΛ και με άλλες πόλεις στο σταθμό της Κορίνθου.
ΑΠΟ ΠΑΤΡΑ
Υπάρχει λεωφορείο που από την Πάτρα και μέσω Κυλλήνης έρχεται στο Αργοστόλι ίσως και στο Ληξούρι. Τηλ. 2610 274938.
Με αεροπλάνο
Φυσικά μπορείτε να έρθετε και αεροπορικώς. Υπάρχουν καθημερινά πτήσεις.
Από το αεροδρόμιο έρχεστε στην Κριτονού με ΤΑΞΙ. Η απόσταση είναι 30 χιλιόμετρα.

Σας Περιμένουμε

Τ Α     Α Ξ Ι Ο Π Ε Ρ Ι Ε Ρ Γ Α   Τ Η Σ      Κ  Ρ  Ι  Τ  Ο  Ν  Ο  Υ

Η κοιλάδα της Κριτονού κρύβει πολλές ενδιαφέρουσες εκπλήξεις για τον επισκέπτη .

* Η γιαγιά Αθηνά είναι η ελιά των 2000 και πλέον ετών, που στο εσωτερικό του κορμού της μπορεί να διαλογισθεί ολόκληρη ομάδα (ο κορμός της έχει περίμετρο 14 μέτρα)

*Η κουτσουπιά Ευανθία, μια χαρουπιά χιλιόχρονη που στον ίσκιο της μπορούν να παρακολουθήσουν  ευχάριστα πάνω από 120 άτομα, οποιαδήποτε εκπαίδευση, ή προβολή στη μεγάλη οθόνη.

* Ακριβώς δίπλα στη χαρουπιά είναι το πέτρινο θέατρο των 250 ατόμων και στην πλάτη του το χωριό με τις αχυροκαλύβες που μένουν οι επισκέπτες.

* Μπροστά από το θέατρο σε ένα μεγάλο πλατώ με φυσικό γκαζόν υπάρχει μια πισσίνα 100 τ.μ. που σε λίγο θα λειτουργεί με φυσικό τρόπο μια και το νερό της ανανεώνεται συνέχεια, ποτίζοντας ταυτόχρονα τους κήπους από κάτω.

* Βγαίνοντας από το πλατώ και προχωρώντας προς το φαράγγι συναντάμε την ‘’καρδιά΄΄ , έναν βραχόκηπο με αθανάτους (κάκτους) που συμβολίζουν τον έρωτα .

* Ο ‘’γάμος’’ , η περίεργη συμβίωση της βαλανιδιάς με το κλίμα. Θα το φωτογραφήσετε.

* Το αρχαίου τύπου ανοικτό θέατρο με πανάρχαιες πέτρες και στην άκρη του το πέτρινο σκαλιστό μονοπάτι που οδηγεί στον λαβύρινθο που ...προβληματίζει τον επισκέπτη.

* Ο μεγάλος ελαιώνας που δεσπόζει στο κέντρο της κοιλάδας με τα 2000 περίπου ελαιόδεντρα φυτευμένα από την οικογένεια Μεταξάτου πριν 40 χρόνια. Ένα εντυπωσιακό δάσος που απολαμβάνει κανείς περπατώντας το.

* Το σκεπαστό φαράγγι των 1100 μ. Με τις ψηλές βαλανιδιές, τις φωλιές των πουλιών, την φυσική χλωρίδα με αρωματικά φυτά (ρίγανη, μαντζουράνα, θυμάρι, δάφνη και αγράμπελη) και στην άκρη του φαραγγιού το λιμανάκι του Οδυσσέα με τα χιλιάδες όστρακα του.

* Τα ζώα του κτήματος 10 μικρά φιλικά πόνυ, που ζουν ελεύθερα σε μια όμορφη οικογένεια.

* Τα φυσικά μας αιωνόβια BONSAI μέσα στον λαξευμένο βράχο προκαλούν τον επισκέπτη να αναλογισθεί το θαύμα και τη δύναμη της ζωής.

* Η επίσκεψη στους λαχανόκηπους του κτήματος και το μάζεμα των λαχανικών για πολλούς είναι ξεχωριστή εμπειρία.

* Υπάρχει ακόμη γήπεδο ποδοσφαίρου 5x5 και βόλευ.

* Άφησα τελευταίο το απλό εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέα προστάτη του κτήματος και της περιοχής.