ΜΙΑ  ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ  ΕΜΠΕΙΡΙΑ


ΜΙΑ  ΜΟΝΑΔΙΚΗ  ΕΥΚΑΙΡΙΑ


ΑΠΟ  26   ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  -- 3  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Στο Κτήμα ΚΡΙΤΟΝΟΥ στην Κεφαλλονιά
Kritonou Wellness and Retreat Center

Η ολοκληρωμένη εκπαίδευση της

Μεθόδου Silva

και επιπλέον ως

ΔΩΡΟ

Έγκαιρης  Εγγραφής έως 31 Ιουλίου
το εργαστήριο

Γρήγορο Διάβασμα – Νοητική Χαρτογράφηση

 

Σεμινάρια που θα παρακολουθήσετε

Silva Life System

Βίωσε τη δύναμη του σύγχρονου δυναμικού διαλογισμού μέσα από μια συντονισμένη ομάδα συμφοιτητών!

Είναι το βασικό μας σεμινάριο, Το Σύστημα Ζωής Silva (SLS) είναι η βάση σου για μια πιο πλούσια ζωή, δίνοντάς σου τα εργαλεία για να μπορείς να έχεις ηρεμία και εσωτερική γαλήνη, να συντονίζεσαι  με τις συνθήκες της καθημερινότητας , και να ενεργοποιείς την αναξιοποίητη δύναμη του νου σου. Σε αυτό το βασικό σεμινάριο, θα μάθεις τις βασικές τεχνικές στον καθοδηγούμενο οραματισμό και στην εστιασμένη εγρήγορση που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις τους στόχους σου, να ξεπεράσεις τα εμπόδια, και να αναδείξεις τις δυνατότητές σου.

Διάβασε περισσότερα

Silva Intuition System

Συνδέσου με το δικό σου εσωτερικό σύστημα καθοδήγησης, τη διαίσθηση σου, και δημιούργησε μια νέα πραγματικότητα για τον εαυτό σου.

Το δεύτερο βασικό μας σεμινάριο. Το Σύστημα Διαίσθησης Silva  (SIS), σε εκπαιδεύει να αναγνωρίζεις τη διαίσθησή σου και να συνεργάζεσαι μαζί της. Μαθαίνοντας να εμπιστεύεσαι την εσωτερική σου φωνή, σου δίνει τη δυνατότητα να λαμβάνεις αυτό το λαμπρό προαίσθημα, αυτή την ξαφνική διορατικότητα, την οποία η λογική από μόνη της δεν μπορεί να παράσχει, για να βρίσκεσαι στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή.

Διάβασε περισσότερα

Γρήγορο Διάβασμα-Νοητική Χαρτογράφηση

Το 80% των πληροφοριών ενός θέματος που διαβάζετε με τον συνηθισμένο τρόπο, ξεχνιούνται σε μια εβδομάδα, με το Γρήγορο Διάβασμα και τις τεχνικές Μνήμης θα θυμόσαστε τις πληροφορίες αυτές συνέχεια. Οι ευφυΐες και τα μεγάλα μυαλά χρησιμοποιούν τις τεχνικές αυτές για να αυξήσουν την απόδοσή τους με λιγότερη προσπάθεια και σε μικρότερο χρόνο.

Στο πρόγραμμα ΓΡΗΓΟΡΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ -ΝΟΗΤΙΚΗ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ μαθαίνετε να βελτιώνετε θεαματικά τις λειτουργίες αυτές.

ΑΞΙΖΕΙ  ΝΑ  ΖΗΣΕΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Δώστε ένα καταπληκτικό  ΔΩΡΟ ζωής στον εαυτό σας , αυτό το καλοκαίρι και κάντε τις διακοπές σας εκτός από ευχάριστες, ιδιαίτερα χρήσιμες , για την υπόλοιπη ζωή σας.

Απολαύστε τη φύση σε έναν ξεχωριστό ενεργειακό τόπο , ξεκουραστείτε, χαλαρώστε, αποτοξινωθείτε και ταυτόχρονα μάθετε την παγκόσμια γνωστή (διδάσκεται σε 131 χώρες) Μέθοδο S I L V A , που έχει αλλάξει προς το καλύτερο  τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων εδώ και 50 χρόνια .

Επωφεληθείτε από την εξαιρετικά συμφέρουσα οικονομική προσφορά του πακέτου (διαμονή-διατροφή-εκπαίδευση) και κερδίστε το καταπληκτικό δώρο προεγγραφής  ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ (5ωρο σεμινάριο) που θα ανοίξει τη νοητική σας χωρητικότητα τόσο, που η διαδικασία της μάθησης , πλέον θα είναι παιχνίδι .

Ότι και αν έχετε προγραμματίσει γι αυτό το καλοκαίρι , προσθέστε και αυτή την μοναδική εμπειρία.  Το  αξίζετε .

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι , επειδή δεν θα  αποσπάται ο εγκέφαλος σας κατά την εκπαίδευση από άλλα ερεθίσματα (σπίτι- δουλειά -κ.α.) η αποτελεσματικότητα σας μπορεί να είναι κορυφαία.

Πολλά προβλήματα υγείας είναι δυνατόν να εξαφανισθούν επειδή η συντονισμένη υγιεινή διατροφή – άσκηση- χαλάρωση ενισχύουν τόσο το ανοσοποιητικό σας σύστημα που ‘’ξυπνά’’ με τις ειδικές νοητικές ασκήσεις της Μεθόδου και γυρνά τον δείκτη στην υγεία , που είναι η φυσική σας κατάσταση.

Διαμονή - Διατροφή

 Η διατροφή μας με τις χορτοφαγικές συνταγές μας και οι συνδυασμοί των τροφών δίνουν νέα διάσταση στη γεύση αλλά περισσότερο προσφέρουν αυτό που πραγματικά χρειάζεται το σώμα για να αποτοξινωθεί και να παραμείνει υγιές και σφριγηλό.Στη διατροφή μας συμπεριλαμβάνονται εκτός των λαχανικών, αυγά, γαλακτοκομικά, και κάποιες φορές ψάρι ή κρέας.
Τα περισσότερα προϊόντα είναι από τον κήπο μας ή από γειτονικό μαντρί καθώς και τη θάλασσα μας.

Η διαμονή γίνεται σε καλύβες 2 ή 3 ατόμων ή σε δική σας σκηνή.  Φέρτε μαζί σας σεντόνια και πετσέτες, κουβέρτες και μαξιλάρια υπάρχουν.
Επίσης αντικουνουπικά, αντηλιακά, φακό, άνετα ρούχα, μαγιό, καπέλο, και παπούτσια για περπάτημα.

Τιμή Συμμετοχής

Όλη η εκπαίδευση καθώς και
Διαμονή και Πλήρης   Διατροφή  (Πρωϊνό + 2 Γεύματα)

630 ευρώ  το άτομο
Για κράτηση θέσης απαιτείται ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ   100 €

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ  ΑΡΙΘΜΟΣ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

Τρόπος Εγγραφής

Τηλεφωνήστε για κράτηση θέσης και συνεννόηση στο 210 3610822

Τοποθεσία

Τι είναι η Κριτονού
Η Κριτονού είναι μια κοιλάδα 300 στρεμμάτων με 2500 δέντρα, και ένα σκεπαστό από τη βλάστηση φαράγγι 1200 μέτρων που καταλήγει σε ένα απόμερο λιμανάκι. Στο κτήμα Κριτονού υπάρχουν 30 καλύβες από ψαθί και καλάμι, 2 θέατρα ανοιχτού τύπου και ένας βιολογικός λαχανόκηπος που καλύπτει τις ανάγκες των επισκεπτών.
Η Κριτονού είναι ένας μαγικός τόπος που δίνει την ευκαιρία στον επισκέπτη να βιώσει την ένωση του εαυτού του με τη φύση και να αποκτήσει εσωτερική αρμονία και ηρεμία. Αυτό που μένει στην σκέψη και την καρδιά κάποιου που μας έχει επισκεφθεί είναι αυτό που ο φίλος Βαγγέλης Τζήμας, καθηγητής Πανεπιστημίου, έγραψε στο βιβλίο εντυπώσεων: «Η Κριτονού είναι ξυπόλητη σκέψη και αναγέννηση των αισθήσεων».

Πως θα έρθετε;

ΑΝ ΕΡΘΕΤΕ ΜΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
Δρομολόγια ferry-boat για Κεφαλλονιά
Αναχωρήσεις από την Κυλλήνη για Πόρο Κεφαλλονιάς, απευθυνθείτε στην IONIAN FERRIES τηλέφωνο Αθηνών: 210-3249997 και τηλέφωνο Κυλλήνης: 26230-92013 όπως επίσης και στην Kefalonian Lines στο τηλέφωνο της εταιρείας στην Κυλλήνη: 26230-92210.
Αναχωρήσεις από Βασιλική ή Νυδρί Λευκάδας για Φισκάρδο Κεφαλονιάς, απευθυνθείτε στο πρακτορείο της Λευκάδας τηλέφωνο 26450-31520.
Αναχωρήσεις από Αστακό για Σάμη, τηλεφωνείστε για πληροφορίες στο πρακτορείο του Αστακού τηλέφωνο 26460-38020.
Αναχωρήσεις από Ζάκυνθο για Πεσάδα Κεφαλονιάς, απευθυνθείτε στο πρακτορείο της Ζακύνθου 26950-28117-8.
Για τις περισσότερες διαδρομές θα πρέπει να έχετε κλείσει θέση για το αυτοκίνητο από πριν.
Γι’ αυτό όταν κλείσετε τις διακοπές σας κάντε άμεσα κράτηση και των εισιτηρίων σας.

 

ΑΝ ΕΡΘΕΤΕ ΜΕ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ
Λεωφορεία του ΚΤΕΛ φεύγουν κάθε μέρα από τον Κηφισό (ΚΤΕΛ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ) με προορισμό το Αργοστόλι και το Ληξούρι. ΠΡΟΣΟΧΗ: Εξυπηρετεί μόνο το λεωφορείο που πηγαίνει στο ΛΗΞΟΥΡΙ γιατί περνάει μπροστά από το κτήμα. Το κτήμα Κριτονού βρίσκεται 12 χλμ. πριν το Ληξούρι και το λεωφορείο σας αφήνει ακριβώς στη είσοδο του κτήματος αφού έχετε ενημερώσει φυσικά τον οδηγό. Αυτό πρέπει να το δηλώσετε από την ώρα που φορτώνονται οι αποσκευές για να τοποθετηθούν ανάλογα.

Τιμή εισιτηρίου 42 ευρώ περίπου. Τηλέφωνο ΚΤΕΛ 210-5150785. Είναι καλύτερα να έχετε βγάλει τα εισιτήρια σας από πριν ή να τηλεφωνήσετε για να κρατήσετε θέση.
Επίσης έχει ανταπόκριση το ΚΤΕΛ και με άλλες πόλεις στο σταθμό της Κορίνθου.
ΑΠΟ ΠΑΤΡΑ
Υπάρχει λεωφορείο που από την Πάτρα και μέσω Κυλλήνης έρχεται στο Αργοστόλι ίσως και στο Ληξούρι. Τηλ. 2610 274938.
Με αεροπλάνο
Φυσικά μπορείτε να έρθετε και αεροπορικώς. Υπάρχουν καθημερινά πτήσεις.
Από το αεροδρόμιο έρχεστε στην Κριτονού με ΤΑΞΙ. Η απόσταση είναι 30 χιλιόμετρα.

ΘΕ Τ Ι Κ Η      Σ Τ Α Σ Η      Ζ Ω Η Σ

Η πολύχρονη (40 χρόνια) εμπειρία μας σ΄αυτή τη διδασκαλία μας επιτρέπει να σας διαβεβαιώσουμε πως θ΄αλλάξει η στάση ζωής σας . Αντιλαμβάνεστε ότι μπορείτε να  αρθείτε πάνω από τα γεγονότα και ανεξάρτητα του τι συμβαίνει κάθε φορά στη ζωή σας , είσθε σε θέση  να το διαχειριστείτε αποτελεσματικά, αντιδρώντας με έναν δυναμικό, ουσιαστικό, θετικό τρόπο σκέψης.

Ψ Υ Χ Α Γ Ω Γ Ι Α   -    Χ Α Ρ Α

Ψυχαγωγία= Αγωγή της Ψυχής

Η «τροφή» της ψυχής είναι η χαρά

Τα βράδια στην  ΚΡΙΤΟΝΟΥ  στην αρχαιοελληνικού τύπου πέτρινη εστία , μετά το δείπνο καθόμαστε σε αναπαυτικά μαξιλάρια και πίνουμε το κρασάκι μας και φιλοσοφούμε όπως οι αρχαίοι  με θέματα τον έρωτα, την ψυχή , την τέχνη, τη ζωή και τη συνέχεια της το θάνατο , ή απολαμβάνουμε τη μουσική και χορεύουμε στην πίστα του πέτρινου ανοικτού θεάτρου από Αργεντίνικο  tango μέχρι ζειμπέκικο.

Για τους μερακλήδες έχουμε ειδικό ουζομεζέ από όστρακα αλλά και αχινομακαρονάδα για όσους κολυμπούν και ψαρέψουν στο λιμανάκι του Οδυσσέα στην άκρη του φαραγγιού που διασχίζει το κτήμα.

Σας Περιμένουμε

Τ Α     Α Ξ Ι Ο Π Ε Ρ Ι Ε Ρ Γ Α   Τ Η Σ      Κ  Ρ  Ι  Τ  Ο  Ν  Ο  Υ

Η κοιλάδα της Κριτονού κρύβει πολλές ενδιαφέρουσες εκπλήξεις για τον επισκέπτη .

* Η γιαγιά Αθηνά είναι η ελιά των 2000 και πλέον ετών, που στο εσωτερικό του κορμού της μπορεί να διαλογισθεί ολόκληρη ομάδα (ο κορμός της έχει περίμετρο 14 μέτρα)

*Η κουτσουπιά Ευανθία, μια χαρουπιά χιλιόχρονη που στον ίσκιο της μπορούν να παρακολουθήσουν  ευχάριστα πάνω από 120 άτομα, οποιαδήποτε εκπαίδευση, ή προβολή στη μεγάλη οθόνη.

* Ακριβώς δίπλα στη χαρουπιά είναι το πέτρινο θέατρο των 250 ατόμων και στην πλάτη του το χωριό με τις αχυροκαλύβες που μένουν οι επισκέπτες.

* Μπροστά από το θέατρο σε ένα μεγάλο πλατώ με φυσικό γκαζόν υπάρχει μια πισσίνα 100 τ.μ. που σε λίγο θα λειτουργεί με φυσικό τρόπο μια και το νερό της ανανεώνεται συνέχεια, ποτίζοντας ταυτόχρονα τους κήπους από κάτω.

* Βγαίνοντας από το πλατώ και προχωρώντας προς το φαράγγι συναντάμε την ‘’καρδιά΄΄ , έναν βραχόκηπο με αθανάτους (κάκτους) που συμβολίζουν τον έρωτα .

* Ο ‘’γάμος’’ , η περίεργη συμβίωση της βαλανιδιάς με το κλίμα. Θα το φωτογραφήσετε.

* Το αρχαίου τύπου ανοικτό θέατρο με πανάρχαιες πέτρες και στην άκρη του το πέτρινο σκαλιστό μονοπάτι που οδηγεί στον λαβύρινθο που ...προβληματίζει τον επισκέπτη.

* Ο μεγάλος ελαιώνας που δεσπόζει στο κέντρο της κοιλάδας με τα 2000 περίπου ελαιόδεντρα φυτευμένα από την οικογένεια Μεταξάτου πριν 40 χρόνια. Ένα εντυπωσιακό δάσος που απολαμβάνει κανείς περπατώντας το.

* Το σκεπαστό φαράγγι των 1100 μ. Με τις ψηλές βαλανιδιές, τις φωλιές των πουλιών, την φυσική χλωρίδα με αρωματικά φυτά (ρίγανη, μαντζουράνα, θυμάρι, δάφνη και αγράμπελη) και στην άκρη του φαραγγιού το λιμανάκι του Οδυσσέα με τα χιλιάδες όστρακα του.

* Τα ζώα του κτήματος 10 μικρά φιλικά πόνυ, που ζουν ελεύθερα σε μια όμορφη οικογένεια.

* Τα φυσικά μας αιωνόβια BONSAI μέσα στον λαξευμένο βράχο προκαλούν τον επισκέπτη να αναλογισθεί το θαύμα και τη δύναμη της ζωής.

* Η επίσκεψη στους λαχανόκηπους του κτήματος και το μάζεμα των λαχανικών για πολλούς είναι ξεχωριστή εμπειρία.

* Υπάρχει ακόμη γήπεδο ποδοσφαίρου 5χ5 και βόλευ.

* Άφησα τελευταίο το απλό εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέα προστάτη του κτήματος και της περιοχής.