Ενεργοποίησε τους φυσικούς μηχανισμούς ίασης του νου σου

Ενεργοποίησε τους φυσικούς μηχανισμούς ίασης του νου σου και άρχισε να βελτιώνεις ολιστικά την Υγεία σου και την Ευεξία σου 

3-4 Σεπτεμβρίου 2016 με την Laura Silva Quesada στην Κριτονού - Κεφαλονιά
Για πρώτη φορά σε όλη την Ευρώπη η Laura Silva Quesada θα παρουσιάσει το Νέο Ανανεωμένο και Ενημερωμένο με τα τελευταία Επιστημονικά Δεδομένα Silva Mind Body Healing 2 για εσάς και τους φίλους σας.

Αν σε ενδιαφέρει η ολιστική αντιμετώπιση της υγείας και της ευεξίας παρά η συμβατική φαρμακευτική αντιμετώπιση  και θέλεις να πάρεις την υγεία σου στα χέρια σου, αυτό είναι το μέρος για να ανακαλύψεις την εσωτερική θεραπευτική σου δύναμη. "Χωρίς υγεία η ζωή είναι ένας αγώνας και το αυξανόμενο κόστος της θεραπείας κάνει την ταλαιπωρία και τον πόνο μεγαλύτερο.  Η διατήρηση ή η επανάκτηση της υγείας είναι οι καλύτερες επιλογές και υπάρχει τρόπος να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα.  Με κάθε λεπτό που περνάει είμαι όλο και περισσότερο πεπεισμένη για τη δύναμη του ατόμου να θεραπεύσει τον εαυτό του.  Πέρα από την επαγγελματική υποχρέωση του γιατρού,   είναι ευθύνη του καθενός να μάθει και να κάνει ότι είναι απαραίτητο για να βοηθήσει στη διαδικασία της θεραπείας του.  Κανείς δεν παίζει μεγαλύτερο ρόλο στο θέμα της υγείας σου από εσένα. Η θεραπεία είναι ένας φυσικός μηχανισμός και τον έχεις μέσα σου ... και το Silva Mind Body Healing θα σου δείξει τον τρόπο."  Laura

Τότε έχεις έρθει στο σωστό μέρος

 

Στη Silva, ειδικευόμαστε στην αποδέσμευση του πλήρους δυναμικού της φυσικής θεραπευτικής ικανότητας του νου σου.  Δεν μιλάμε για "μαγική σκόνη", αλλά για επιστημονικά αποδεδειγμένες τεχνικές που οδηγούν σε διαρκή αποτελέσματα.

Το σεμινάριο Silva Mind Body Healing θα σε οδηγήσει συστηματικά σε ένα ταξίδι στους τρεις πυλώνες της θεραπείας του σώματος μέσω του νου. Θα εκπαιδευτείς στις βασικές έννοιες όπως διαλογισμός στο Άλφα και Θήτα επίπεδο, σε τεχνικές Θεραπευτικού Οραματισμού και ασκήσεις σχεδιασμένες να προγραμματίσουν τον υποσυνείδητο νου σου, στη διαδικασία σκέψης Επιθυμία-Πίστη-Προσδοκία αναφορικά με θέματα υγείας. Επίσης θέματα όπως η διαχείριση του στρες και η υλοποίηση θα καλυφθούν αναλυτικά.

Φαντάσου…

Στη Μέθοδο Silva, πιστεύουμε ότι το ταξίδι σου προς την αποτελεσματική θεραπεία νου-σώματος ξεκινά με μια μεθοδική βήμα-προς-βήμα διαδικασία, ένα σύστημα που σε εκπαιδεύει σε όλες τις βασικές αρχές της νοητικής ενδυνάμωσης, έτσι ώστε η χρήση του νου σου για να επηρεάζεις τη φυσική θεραπεία να σου γίνει δεύτερη φύση.

Ο νους σου μπορεί να θεραπεύσει το σώμα σου

Ο Jose Silva πίστευε ότι το 90% όλων των ασθενειών προκαλούνται από το μυαλό. Πιθανόν να το έχεις ξανακούσει αυτό, αλλά έχεις συνειδητοποιήσει τι συνεπάγεται αυτό; Εάν οι περισσότερες ασθένειες προκαλούνται από το μυαλό, τότε οι περισσότερες ασθένειες μπορούν να αναστραφούν από το μυαλό. Φαντάζεσαι να μπορούσες να αντιμετωπίζεις τις ασθένειες, ή να αλλάζεις συμπεριφορές που δεν σε εξυπηρετούν, όπως ανθυγιεινές συνήθειες, ή αρνητικά πρότυπα σκέψης, απλά δουλεύοντας με το νου σου;

Αυτό ήταν το θεμέλιο του έργου του Jose Silva για πάνω από 44 χρόνια. Ωστόσο, η έρευνα και ο πειραματισμός του δεν περιορίζονταν στο εργαστήριο. Ανέπτυξε μια εκπαιδευτική μέθοδο γνωστή ως η Μέθοδος Silva, και μέσω αυτής, αμέτρητοι μαθητές σε όλο τον κόσμο έχουν μάθει να διαχειρίζονται και μερικές φορές να ξεπερνούν εντελώς τα προβλήματα της υγείας τους. Ο Jose Silva διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που μαθαίνουν πώς να παραμένουν στο επίπεδο Άλφα και Θήτα είναι σε θέση να βάλουν το νου και το σώμα τους σε κατάσταση ιδιαίτερα ευνοϊκή για να επέλθει θεραπεία. Το άγχος διαλύεται, η φυσική θεραπευτική ικανότητα του κυττάρου ενεργοποιείται, και το ανοσοποιητικό σύστημα ενισχύεται σε πολλές περιπτώσεις μειώνοντας ή και εξαλείφοντας τα σωματικά συμπτώματα της ασθένειας.

Πρόγραμμα Σεμιναρίων

ΟΦΕΛΗ

Τι θα μάθεις

Βαθιά νοητική χαλάρωση

Η εκπαίδευση στο Άλφα επίπεδο έχει σήμερα γίνει κοινός τόπος στην βιομηχανία της προσωπικής ανάπτυξης, αλλά η Μέθοδος Silva πάει ένα βήμα παραπέρα με την εκπαίδευση στο επίπεδο Θήτα. Έχουμε δημιουργήσει μια ποικιλία από καθοδηγούμενους διαλογισμούς και τεχνικές, όπως η τεχνική των 3 δαχτύλων, που σε καθοδηγούν άμεσα τόσο στο επίπεδο Άλφα, όσο και στο βαθύτερο επίπεδο Θήτα. Οι τεχνικές αυτές είναι σχεδιασμένες να σε βοηθήσουν να παραμένεις άνετα σε αυτά τα επίπεδα για όσο χρονικό διάστημα είναι αναγκαίο για την επίτευξη του επιθυμητού σου στόχου.

 

Η Δύναμη της θεραπευτικής απεικόνισης

Η θεραπευτική απεικόνιση, επίσης γνωστή και ως οραματισμός, περιλαμβάνει την οπτικοποίηση του τελικού αποτελέσματος του στόχου ή της επιθυμία σου, ενώ είσαι στο επίπεδο Άλφα ή Θήτα.

Ο δημιουργικός οραματισμός υπάρχει σαν έννοια εδώ και δεκαετίες. Στην πραγματικότητα, ανανεώθηκε η δημοτικότητα του στη δεκαετία του 1970, όταν μια απόφοιτος της Silva με το όνομα Shakti Gawain έγραψε ένα βιβλίο best-seller γι 'αυτό.

Ένας από τους σημαντικότερους κανόνες μας για τον οραματισμό είναι ότι θα πρέπει να γίνεται σε ενεστώτα χρόνο. Για παράδειγμα, αν θέλεις να αντιμετωπίσεις την αρθρίτιδα, θα πρέπει να απεικονίσεις τον εαυτό σου θεραπευμένο από αυτήν, και να αισθάνεσαι τη στιγμή σαν να συμβαίνει αυτό τώρα και όχι κάποια στιγμή στο μέλλον.

Με άλλα λόγια, να βιώσεις την αίσθηση της χαράς του να είσαι ήδη θεραπευμένος, αντί να εστιάζεις στην επιθυμία σου να θεραπευτείς (κάτι που στην ουσία υποδηλώνει ότι δεν είσαι).

Η Μέθοδος Σίλβα διδάσκει μια ποικιλία προηγμένων τεχνικών οπτικοποίησης και ασκήσεις που έχουν σχεδιαστεί για να προκληθεί εύκολα η φυσική θεραπευτική διαδικασία του εγκεφάλου και να διευκολυνθεί η θεραπεία.

Κυριάρχησε στα Πιστεύω σου

Σε συνεργασία με τους μαθητές μας έχουμε ανακαλύψει ότι η διαρκής επιτυχία σε οποιοδήποτε στόχο σχετικό με την υγεία – είτε αφορά τη θεραπεία μιας μικρής πάθησης είτε τη μείωση των συμπτωμάτων μιας σοβαρής ασθένειας, μπορεί να συμβεί μόνο όταν έχεις δημιουργήσει στο μυαλό σου  3 βασικές προϋποθέσεις.

 • Ανάπτυξη μιας βαθιάς επιθυμίας για το στόχο σου.
 • Ακράδαντη πίστη ότι ο στόχος αυτός είναι δυνατόν να επιτευχθεί.
 • Απόλυτη προσδοκία για την πραγματοποίηση του στόχου.

Ονομάζουμε αυτή τη διαδικασία σκέψης Επιθυμία – Πίστη - Προσδοκία ή, και παρόλο που μπορεί να ακούγεται απλό, η κατάκτησή του απαιτεί ένα σημαντικό επίπεδο ελέγχου πάνω στο υποσυνείδητο σου.

Στον πυρήνα της Ε-Π-Π είναι το φαινόμενο placebo: ένα ευρέως τεκμηριωμένο φαινόμενο κατά το οποίο ένας ασθενής μπορεί να ενεργοποιήσει την αυτοθεραπεία έχοντας απλά την πεποίθηση ότι θα θεραπευτεί. Το φαινόμενο placebo είναι τόσο ισχυρό που όλα τα σύγχρονα φάρμακα πρέπει να δοκιμάζονται έναντι ενός εικονικού φαρμάκου πριν κυκλοφορήσουν στην αγορά.

Είναι γεγονός ότι πολλές πρώην θεραπείες και φάρμακα έχουν αποσυρθεί από την αγορά, όταν ανακαλύφθηκε ότι οι θεραπευτικές τους ιδιότητες οφείλονταν αποκλειστικά στο φαινόμενο placebo.

Η Μέθοδος Σίλβα σε εκπαιδεύει να έχεις πρόσβαση στο υποσυνείδητό σου, και πως να αναπροσαρμόσεις την Ε-Π-Π διαδικασία σκέψης σου για καλύτερη ευθυγράμμιση με τις φυσικές θεραπευτικές ικανότητές σου. Αφαιρούνται τα αρνητικά συναισθήματα και η αυτο-αμφιβολία, ενώ τα συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα σταθεροποιούνται.

 

Πρόγραμμα Σεμιναρίων

AGENDA

1η Μέρα

 • Οι αρχές της Υγιεινής Ζωής: Η ολιστική υγεία και θεραπεία χρειάζεται μια γέφυρα που να συνδέει το σώμα με το νου, το νου με την ψυχή, τον εσωτερικό με τον εξωτερικό κόσμο, και τη ζωή στο φυσικό επίπεδο με την πνευματική ζωή. Θα μάθεις να λειτουργείς πέραν του σημείου αποτροπής της υγείας. Νοητική Άσκηση: Αρχές της Υγείας – Δυνατός Μαγνήτης Υγείας.
 • Υγεία, Stress και τα Παλιά σου Υποσυνείδητα Προγράμματα: Μάθε πώς να ξαναβρείς ή να διατηρήσεις την υγεία σου, συνειδητοποίησε τις βασικές εμπειρίες που σου δημιουργούν stress, ακύρωσε παλιά υποσυνείδητα προγράμματα και πρόβαρε νέες επιθυμητές εμπειρίες χρησιμοποιώντας τους Διαλογισμούς Ε3 και την Τεχνική των Τριών Δαχτύλων. Νοητική Άσκηση: Στρατηγική Διαχείρισης του Stress.
 • Ενδυνάμωση της Εσωτερικής Σου Υγείας: Μάθε πως οι αόρατες πτυχές της ύπαρξης σου, όπως οι σκέψεις και τα πιστεύω επιδρούν στις πράξεις σου και επηρεάζουν την υγεία σου. Νοητική Άσκηση: Μια Συνομιλία με το Νου σου.
 • Υποκειμενικός – Αντικειμενικός Προγραμματισμός: Μάθε τις ειδικές ιδανικές συνθήκες για τη δημιουργία μιας δεκτικής νοητικής κατάστασης για να επιτευχθεί η βέλτιστη υγεία σε εσάς και στους αγαπημένους σας. Νοητική Άσκηση: Εξάσκηση στην Βασική Άσκηση Εκγύμνασης.
 • Τα Πιστεύω σου Δημιουργούν την Εμπειρία της Ζωής σου Μέρος 1. Μάθε πώς να αναγνωρίζεις, να εξουδετερώνεις και/ή να επαναδομείς παλιές πεποιθήσεις που σε περιορίζουν για να δημιουργήσεις καλύτερη υγεία. Άσκηση: Επανα-προσδιορίζοντας Περιοριστικά Πιστεύω.

2η Μέρα

 • Τα Πιστεύω σου Δημιουργούν την Εμπειρία της Ζωής σου Μέρος 2. Πήγαινε πίσω στο χρόνο, ενημέρωσε το «παιδί» εαυτό σου…κόψε τις ρίζες των μακροχρόνιων πεποιθήσεων για τη ζωή και την υγεία … και μετά δημιούργησε με τη φαντασία σου καινούριες πεποιθήσεις που θα αντικαταστήσουν τις παλιές και θα σε ενδυναμώσουν. Νοητική Άσκηση: Δημιουργία Καινούριων Πιστεύω.
 • Ο Σιωπηλός Καταπληκτικός Θεραπευτής Μέσα σου: Μάθε πώς να ξεπεράσεις τις αρνητικές ενέργειες όπως θυμός, φόβος, μνησικακία, μίσος, εκδίκηση, κακή κριτική, καχυποψία, πικρία και κατηγόρια που επηρεάζουν αρνητικά την υγεία σου. Νοητική Άσκηση: Συναισθηματική Αποφόρτιση Μέσω της Συγχώρεσης.
 • Η Μεγαλύτερη Δύναμη Μέσα σου: Συνδέσου με τη δύναμη της αγάπης που απέκτησες μέσα από τη νοητική/πνευματική άσκηση, την επιμόρφωση και την καθοδήγηση με αγάπη και κατεύθυνε την στην θεραπευτική διαδικασία. Νοητική Άσκηση: Διαλογισμός Αγάπης.
 • Ενέργειες που Θεραπεύουν: Μάθε πώς να αξιοποιείς τη μαγνητική, την ηλεκτρική και την ανθρώπινη ενέργεια για θεραπευτικό σκοπό τόσο για τον εαυτό σου όσο και για τους αγαπημένους σου. Νοητική Άσκηση: Προγραμματίζοντας Αντικείμενα
 • Η Ενέργεια της Ζωής: Μάθε πώς να κατευθύνεις αποτελεσματικά τις σκέψεις σου, τους οραματισμούς σου, τις προθέσεις σου και την ενέργεια του σώματος σου, σαν να ηχογραφείς σε ένα υγρό στοιχείο (Νερό) για θεραπευτικούς σκοπούς… για τον εαυτό σου και για άλλους. Νοητική Άσκηση: Ειδική Τεχνική για Ενεργοποίηση του Νερού
 • Η Θεραπευτική σου Αύρα: Νοιώσε τη δύναμη της ενέργειας του σώματος σου και των θεραπευτικών σου χεριών καθώς τα χρησιμοποιείς για να βοηθήσεις την θεραπευτική διαδικασία για τον εαυτό σου και τους αγαπημένους σου. Νοητική Άσκηση: Πρακτική Εξάσκηση
 • Το Σώμα σου – Μια υπέροχη Θεραπευτική Μηχανή: Γίνε εσύ το placebo μαθαίνοντας πώς να απελευθερώνεις τα απαραίτητα χημικά στοιχεία που φυσιολογικά παράγει το σώμα σου για την επίτευξη της θεραπείας. Νοητική Άσκηση: Ο Θεραπευτής Μέσα σου.
Πρόγραμμα Σεμιναρίων

ΙΣΤΟΡΙΑ

Η Θεραπευτική δύναμη του Placebo

Μια πρώτη απόδειξη της αποτελεσματικότητας του εικονικού φαρμάκου ήταν στη θεραπεία των κονδυλωμάτων. Το 1934, ένας γιατρός διεξήγαγε μια μελέτη που δείχνει ότι τα εικονικά φάρμακα λειτούργησαν σχεδόν το ίδιο αποτελεσματικά όπως και η sulpharsphenamine, το φάρμακο που χρησιμοποιούσαν συνήθως εκείνη την εποχή.

το ποσοστό των ασθενών που έλαβαν το πραγματικό φάρμακο θεραπεύτηκαν.

το ποσοστό των ασθενών που έλαβαν φάρμακο - αποτελούμενο από τίποτα περισσότερο από αποσταγμένο νερό, επίσης θεραπεύτηκαν, επειδή πίστευαν ότι τους είχε δοθεί το γνήσιο φάρμακο!

Δυστυχώς, ισχύει και το αντίστροφο.  Αν πιστεύεις ότι κάτι είναι βλαβερό τότε τείνει να είναι.  Ένα ισχυρό παράδειγμα αντικατοπτρίζεται σε μια μελέτη η οποία έδειξε ότι σχεδόν τα μισά από τα υποκείμενα ανέπτυξαν συμπτώματα άσθματος μετά από την εισπνοή ενός αλατούχου διαλύματος που πίστευαν ότι είναι αλλεργιογόνο.  Και πάλι, αν η σκέψη σου μπορεί να σε αρρωστήσει ή να σε κάνει καλύτερα δεν νομίζεις πως ήρθε η στιγμή να μάθεις πως θα το κάνεις να λειτουργεί υπέρ σου;

Κριτονού

Ξυπόλητη σκέψη και αναγέννηση των αισθήσεων

Η Κριτονού είναι ένα κέντρο εναλλακτικών διακοπών που βρίσκεται σε μια ιδιωτική κοιλάδα 300 στρεμμάτων στην όμορφη Κεφαλονιά στο βάθος του κόλπου του Αργοστολίου και ανάμεσα στις δυο μεγαλύτερες πόλεις του νησιού, το Αργοστόλι και το Ληξούρι.
Το κέντρο έχει πάρει το όνομά του από την κοιλάδα που ονομάζεται έτσι από την αρχαιότητα. Λέγεται ότι το όνομα Κριτονού έχει προέλθει από το «κρείττον ου». Είχε πάντα το πιο εύφορο έδαφος και το καλύτερο κλίμα της περιοχής και το έχει αποδείξει. Πραγματικά όση ζέστη και να κάνει στην Κριτονού υπάρχει πάντα ένα δροσερό ρεύμα αέρος που έρχεται ανάμεσα από τα βουνά πίσω της και κατευθύνεται μέσα από το φαράγγι που τη διασχίζει στη θάλασσα μπροστά της. Αυτό λειτουργεί σαν ένα φυσικό κλιματιστικό.
Τα βουνά και οι λόφοι που με φυσικό τρόπο προστατεύουν την κοιλάδα, δίνουν στο μέρος μια αίσθηση ηρεμίας και θετικής ενέργειας που ο επισκέπτης εισπράττει αμέσως.

Διατροφή

Η διατροφή στην Κριτονού κατά βάση αποτελείται από άφθονα φρούτα και λαχανικά. Προσφέρεται πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό σε μπουφέ.
Το φαγητό είναι ίσως το καλύτερο μέρος της ζωής στην Κριτονού.
Τα λαχανικά  που χρησιμοποιούνται προέρχονται από τους κήπους μας και είναι βιολογικής καλλιέργειας.
Τα γαλακτοκομικά επίσης προέρχονται από τις στάνες της περιοχής.
Οι συνταγές της Μαριάννας βοηθούν ώστε η κουζίνα να είναι ελαφριά, υγιεινή, οι γεύσεις να είναι ατόφιες, και τα φαγητά πεντανόστιμα.
Πολλά από τα φαγητά μαγειρεύονται στον μεγάλο πατροπαράδοτο φούρνο με ξύλα.
Η βάση όλου του διατροφικού προγράμματος είναι το Αγνό Παρθένο Ελαιόλαδο που παράγεται με βιολογικό τρόπο από τα 1500 δέντρα του κτήματος.  Αν προσέξετε λίγο και ακολουθήσετε τις οδηγίες που σας δίνουμε σύμφωνα με το πρόγραμμα “fit for life” θα απολαύσετε το φαγητό σας και συγχρόνως θ’ αρχίσετε τη διαδικασία αποτοξίνωσης του οργανισμού σας και αποβολής των περιττών κιλών.

Η Κριτονού διαθέτει 30 περίπου καλύβες κατασκευασμένες από καλάμια σε δυο τύπους.

Είναι όλες τοποθετημένες κάτω από τη σκιά ελαιόδεντρων σε παράλληλες σειρές και δημιουργούν την αίσθηση ενός μικρού χωριού από καλύβες.

 

 

 

Η θερμοκρασία μέσα στις καλύβες είναι ευχάριστη ακόμα και τα μεσημέρια ενώ τη νύχτα χρειάζεσαι συνήθως κουβέρτα.

Είναι δίκλινες εκτός ελαχίστων τρίκλινων και διαθέτουν ηλεκτρικό φως και μερικές δικιά τους τουαλέτα και ντους.

Πισίνα, μπαρ, πόσιμο νερό εξαιρετικής ποιότητας από γεώτρηση βάθους 100μ. , 3 συγκροτήματα τουαλέτες και ντους για κοινή χρήση.

 • Το περπάτημα στο κτήμα έχει μεγάλο ενδιαφέρον γιατί υπάρχει μεγάλη εναλλαγή τοπίου.
 • Επίσκεψη στο λαβύρινθο και διαλογισμός περπατώντας προς το κέντρο του.
 • Επίσκεψη στο μικρό εκκλησάκι του Αγίου Αντρέα.
 • Συνάντηση με τα πόνυ και τα παγώνια
 • Κολύμπι στην πισίνα, χαλάρωση, διάβασμα
 • Κατέβασμα του φαραγγιού έως τη θάλασσα και κολύμπι στο ιδιωτικό λιμανάκι.
 • Τάβλι, σκάκι και χορός το βράδυ.
 • Μαθήματα γαστρονομίας

 

Πληρωμή με ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ


Η εγγραφή σας στο σεμινάριο μπορεί να γινει και με κατάθεση της προκατοβολής του ποσού των 100€ στην Alpha Bank βάζοντας σαν αιτιολογία το όνομα του συμμετέχοντος.

Ακολούθως στέλνετε e-mail στο methodossilva@gmail.com με το όνομα του συμμετέχοντος το τηλέφωνο του και το e-mail του.

Λογαριασμός για κατάθεση στην 

 

Όνομα λογαριασμού 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2103610822,  2103631101  

Email:  methodossilva@gmail.com