Hypnovision

ΑΘΗΝΑ  22-23-24 Μαΐου

Εκπαίδευση στην Ύπνωση

Η ύπνωση είναι μια φυσική κατάσταση του νου, την οποία μπορούμε να μάθουμε να προκαλούμε στον εαυτό μας ή σε άλλους και να τη χρησιμοποιούμε.

Η πιο σημαντική πλευρά της ύπνωσης είναι ο τρόπος με τον οποίο βοηθά να ξεσκεπάσουμε και να διαγράψουμε ή να αλλάξουμε την αιτία και τους συσχετισμούς που υπάρχουν πίσω από μια δυσλειτουργία. Χρησιμοποιώντας την ύπνωση, απλά τοποθετούμε νέες πληροφορίες πάνω στις παλιές στο εσωτερικό συνειδητό επίπεδο.

Η ύπνωση και η αυτοϋπνωση θεωρούνται οι κορυφαίες αυτοβελτιωτικές μέθοδοι και οι τεχνικές ύπνωσης διδάσκονται σήμερα σε πανεπιστημιακό επίπεδο. Έγκυρα επιστημονικά περιοδικά κλινικής ύπνωσης αναφέρονται στα αποτελέσματα της θεραπευτικής ύπνωσης τα οποία αγγίζουν πραγματικά πολλές διαφορετικές καταστάσεις. Χιλιάδες βιβλία έχουν κυκλοφορήσει παγκόσμια για τα εκπληκτικά αποτελέσματα της ύπνωσης.

Δεν θα ήταν υπερβολή αν υποστηρίζαμε ότι καμιά άλλη θεραπευτική τεχνική δεν έχει επιδείξει τεκμηριωμένα τόσο μεγάλη αποτελεσματικότητα σε πλήθος ψυχολογικών προβλημάτων όπως: Ιδεοληπτική/ψυχαναγκαστική συμπεριφορά, φοβίες, νευρώσεις, προβλήματα προσωπικότητας, αυτοεκτίμησης και μανιοκατάθλιψης.

Το ίδιο επίσης ισχύει για πολλά ψυχοσωματικά προβλήματα όπως καρκίνος,  AIDS,  λευχαιμία,  καρδιακές παθήσεις,  ασθένειες του Parkinson και του Alzheimer, τον πόνο της αρθρίτιδας, τα γαστρεντερολογικά προβλήματα, τα γυναικολογικά προβλήματα αλλά και τις δερματίτιδες.

Η ύπνωση και η αυτοϋπνωση είναι πολλά υποσχόμενες για τη συμβολή στη θεραπευτική προσπάθεια σοβαρών ασθενειών που αυτή τη στιγμή χαρακτηρίζονται «ανίατες». Αλλά και στα μικρότερα καθημερινά προβλήματα, η ύπνωση μπορεί να προσφέρει ανακούφιση χωρίς καμία παρενέργεια.

shadow-ornament

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Σε όλους όσους ενδιαφέρονται να διδαχθούν την ύπνωση και την αυτούπνωση για αυτοβελτίωση. Σε όλους τους επαγγελματίες της ψυχικής υγείας συμπεριλαμβανομένων των:

 • ιατρών,  ψυχολόγων
 • θεραπευτών
 • συμβούλων
 • κοινωνικών λειτουργών
 • νοσοκόμων και
 • δασκάλων ,  που θέλουν να αυξήσουν τις ικανότητές τους και να προσθέσουν την ύπνωση ως τρόπο γρήγορης θεραπείας.
 • και όσων ενδιαφέρονται για προσωπική ανάπτυξη ή θέλουν να έχουν ένα "πολυεργαλείο" για να βοηθούν αποτελεσματικά τους αγαπημένους τους.

ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ

 • Πολλούς διαφορετικούς τρόπους επαγωγής.
 • Πώς να εμβαθύνεις και να ενισχύεις την ύπνωση.
 • Πώς να δημιουργείς κώδικες επικοινωνίας με το άλλο άτομο.
 • Πώς να δημιουργείς μηχανισμούς πυροδότησης συμπεριφοράς.
 • Πώς να επιλύεις προβλήματα του εσωτερικού συνειδητού με ύπνωση.
 • Τεχνικές για την άμεση απομάκρυνση φόβων και για την άμεση αλλαγή των προτιμήσεων.
 • Πώς να διορθώνεις προβλήματα με αναδρομή.
 • Πώς να διορθώνεις προβλήματα που έχουν προκύψει μετά από μια ολική αναισθησία.
 • Πώς να αλλάζεις συνήθειες όπως κάπνισμα και φαγητό.
 • Πώς να υπνοπρογραμματίζεις και να κάνεις μεταϋπνωτικές υποβολές.

ΤΙ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ

 • Εγχειρίδιο του σεμιναρίου με όλες τις τεχνικές και της ασκήσεις ύπνωσης.
 • Εξάσκηση, εξάσκηση, εξάσκηση. Κάνετε εξάσκηση μεταξύ σας σε όλες τις τεχνικές ύπνωσης, ώστε τελειώνοντας το σεμινάριο να είστε έτοιμοι να λειτουργήσετε ως υπνωτιστές.
 • Πιστοποιητικό Master Hypnotist
 • Δικαίωμα εγγραφής στο National Guilt of Hypnotists των Ηνωμένων Πολιτειών.

 

Η εκπαίδευση θα κρατήσει μόνο τρείς μέρες, οι τεχνικές αυτές όμως θα σε βοηθήσουν μια ολόκληρη ζωή.

ΠΟΥ & ΠΟΤΕ

Αθήνα  22-23-24  Μαΐου

UNITY CENTER Πρωτεσίλαου 26, Νέο Παγκράτι, Δήμος Βύρωνα

Ώρες : Παρασκευή  22/5/20,  16:30-20:30
Σάββατο και Κυριακή 23 & 24/5/20,   10:00-20:00  

Τιμή σεμιναρίου 590 € για αποφοίτους της Μεθόδου Silva ΜΟΝΟ 450 €
Κάντε την εγγραφή σας τώρα και εξασφαλίστε την θέση σας
Δηλώσεις Συμμετοχής στα τηλέφωνα: 2103610822, 6944945540 και στο mail: methodossilva@gmail.com

Κατάθεση συμμετοχής στην Τράπεζα Πειραιώς

Όνομα λογ.  ΚΟΙΝΣΕΠ ΡΕΑ
IBAN: GR 3701724530005453090184345

 

Άρθρα σχετικά με την ύπνωση

ΠΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ  ΜΠΟΡΕΙ  ΝΑ  ΕΙΝΑΙ  ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ  ΣΟΥ  ΜΙΑ  ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ;

Πολλοί με ρωτούν γιατί επιμένω ότι το HYPNOVISION είναι τόσο σπουδαίο σεμινάριο και γιατί να το παρακολουθήσει κάποιος , αν δεν ενδιαφέρεται να γίνει υπνωτιστής.
Καταρχήν ότι έχει την έγκριση και την υπογραφή του Χοσέ  Σίλβα το στηρίζω ανεπιφύλακτα , γιατί  40 ολόκληρα χρόνια μου επιβεβαιώνεται κάθε μέρα , πόση βοήθεια μπορεί να λάβει κάθε άνθρωπος εφαρμόζοντας τις τεχνικές και τις νοητικές ασκήσεις , που ο άνθρωπος αυτός δημιούργησε και μας δίδαξε με απλό τρόπο.
Ο Χοσέ Σίλβα μελέτησε για αρκετά χρόνια την ύπνωση σαν φαινόμενο και θα μπορούσε η Μέθοδος του (Μέθοδος Silva) να χαρακτηρισθεί σαν μια μορφή αυτούπνωσης αφού είναι ο  γρηγορότερος και ο ευκολότερος ίσως τρόπος να επικοινωνήσει κάποιος με το εσωτερικό συνειδητό του και να μάθει τις πραγματικές του ανάγκες και τους λόγους για το πως αισθάνεται και αντιδρά.
Το μεγαλύτερο μέρος των αλλαγών που επιτυγχάνουν όσοι παρακολουθούν τα σεμινάρια Σίλβα είναι συνειδητοποιήσεις που διαπιστώνουν καθώς αντιλαμβάνονται αυτές τις εσωτερικές ουσιαστικές τους επιθυμίες. Και ξαφνικά ο κόσμος αλλάζει , γιατί απλά έχεις αλλάξει εσύ.
Όλα αυτά τα χρόνια , δεν κατάφερα να συναντήσω κάποιον  ’’τέλειο’’άνθρωπο ,αμφιβάλλω και αν υπάρχει . Συνάντησα όμως χιλιάδες διαφορετικούς ανθρώπους με ξεχωριστά χαρακτηριστικά που ήταν τα ‘’δυνατά’’ ή τα ‘’αδύνατα’’ σημεία τους και φυσικά όλοι προσπαθούσαν να δείξουν τα δυνατά και να αποκρύψουν τα αδύνατα .
Μερικές φορές σκεπτόμουν ότι αυτά θα μπορούσαν να λειτουργούν και εξισορροπιστικά , δηλαδή οι περισσότεροι ανέπτυξαν  μηχανισμούς δεξιοτήτων για να αντισταθμίσουν τις δυσκολίες που τους δημιουργούσαν τα αδύνατα.
Όλοι αυτοί μπορούσαν να περιγράφουν τις συμπεριφορές και τα συναισθήματα που είχαν , αλλά αδυνατούσαν να αποκαλύψουν την αιτία που τα προκαλούσε , έτσι η ‘’πληγή’’ έμενε ανοιχτή και στην πρώτη ευκαιρία ‘’αιμοραγούσε’’ πάλι. Αυτό ακριβώς όμως κάνει η ύπνωση , ‘’ξεσκεπάζει ‘’ την αιτία πίσω από μια δυσλειτουργία .Τις περισσότερες φορές η αιτία μπορεί να είναι ένα γεγονός από την νηπιακή ή παιδική ηλικία .Όταν συνειδητοποιεί το άτομο λοιπόν την αιτία ,είναι πολύ εύκολο να διαχειριστεί την κατάσταση και με τη βοήθεια του υπνωτιστή να δημιουργήσει νέα συμπεριφορά με θετικά αποτελέσματα.
Σήμερα η ύπνωση έχει αναδειχθεί σε ένα καταπληκτικό ‘’εργαλείο’’ στα χέρια των επαγγελματιών της προσωπικής ανάπτυξης, αλλά και των πάσης φύσεως θεραπευτών,  μια και είναι πολύ εύκολο να μετατραπεί σε θεραπευτική αγωγή μέσω των μεταυπνωτικών εντολών και υποβολών στο εσωτερικό συνειδητό και να απαλλάξει το άτομο από ασθένειες , κακές συνήθειες , φοβίες, έλλειψη αυτοπεποίθησης , στρες κ.α.
Το πιο σημαντικό όμως είναι, ότι η ύπνωση είναι εντελώς ακίνδυνη διαδικασία. Η ψυχολογική μας προστασία είναι εξαιρετικά ισχυρή και δεν επιτρέπει να εμφανισθεί οτιδήποτε που θα μπορούσε να προκαλέσει το παραμικρό πρόβλημα ακόμη και αν ο υπνωτιστής είναι άσχετος, απλά θα έχανε κάποιος τον χρόνο του και την πίστη του σε αυτήν την σπουδαία τεχνική.
Η εμπειρία της εκπαίδευσης HYPNOVISION είναι μεταμορφωτική και θα αναλογούσε σε περισσότερες από 15 ατομικές συνεδρίες με άμεσα αποτελέσματα από την πρώτη φορά.
Το HYPNOVISION θα σου μάθει να χαλαρώνεις και να εξουδετερώνεις το στρες όχι μόνο σε σένα αλλά και στους άλλους. Θα αλλάζεις όποια εσωτερική ‘’εγγραφή’’ σου φέρνει δυσκολία. Θα καταλάβεις το βαθύτερο σκοπό της ύπαρξης σου , με μια άσκηση αναδρομής στην παιδική ηλικία ή σε προηγούμενη ζωή. Να αποκτήσεις ένα εξαιρετικό εφόδιο να βοηθάς τους άλλους και τον εαυτό σου.
Στις  16 Μαρτίου Παρασκευή  4μ.μ-- 10 μ.μ και Σάββατο και Κυριακή από 10 π.μ.-- 8 μ.μ στο UNITY CENTER Πρωτεσίλαου 26 Νέο Παγκράτι - Βύρωνας.
θα διδάξω αυτό το σεμινάριο σε περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων.  Υπάρχουν ακόμα ελάχιστες θέσεις.
Μπες στο www.silva.gr και επικοινώνησε στο 3610822 για όποια απορία έχεις και κλείσε την θέση σου.

Παναγής  Μεταξάτος

ΥΠΝΩΣΗ
Το Φάρμακο του Μυαλού

Του Παναγή Μεταξάτου

Βασικό κεφάλαιο στην ανθρώπινη συμπεριφορά είναι , όταν εγκλωβιζόμαστε ή αν θέλετε αγκιστρωνόμαστε στα προβλήματα μας,  γιατί έτσι δείχνουμε πόσο σημαντικοί  είμαστε.
Προβλήματα που μας '' αναγκάζουν'' να αφιερώσουμε χρόνο και προσπάθεια αλλά  που δημιουργούν ταυτόχρονα και συναισθηματική αρνητική φόρτιση που καταλήγει σε ''ψυχικό '' βάρος.  Αναφέρομαι σε γεγονότα που θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν ''ατυχήματα'' , σε αποφάσεις που δεν είχαν το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, σε μικροπροβλήματα υγείας , που θα τα επιλύαμε εύκολα αν τα είχαμε αντιμετωπίσει αμέσως , σε σχέσεις που στο χέρι μας ήταν να τις κρατήσουμε σε καλύτερο επίπεδο .Όλα αυτά μας κάνουν ''σπουδαίους''. Πολλοί διαμορφώνουν μια ταυτότητα , μέσα από τα προβλήματα τους.
Μερικοί παρουσιάζονται και ως θύματα της κοινωνίας  η οποία στράφηκα εναντίον τους .
Άλλοι κάνουν το παν για να αποδείξουν ότι τίποτε δεν μπορεί να αλλάξει την κατάσταση τους , αυτοσυγκαταλέγονται στις ''ανίατες'' περιπτώσεις και παραιτούνται ουσιαστικά , ακόμη και αν δείχνουν για τα μάτια το αντίθετο.
Θα τολμήσω να πω ακόμη , ότι αν μια συγκυρία πραγμάτων  κάποια στιγμή τους φέρει χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα , δεν αντέχουν αυτή την κατάσταση ηρεμίας και γαλήνης και θα ''δημιουργήσουν'' πρόβλημα γιατί αυτό επιβάλλει το προφίλ τους η ταυτότητα τους.
Ένα πράγμα έμαθα καλά όλα αυτά τα 40 χρόνια που ασχολούμαι με την αυτοβελτίωση και το επιβεβαιώνουν όλοι οι μεγάλοι δάσκαλοι.

ΔΕΝ  ΥΠΑΡΧΟΥΝ  ΑΝΙΑΤΕΣ  ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ  Και οπωσδήποτε υπάρχουν και άλλοι δρόμοι για να σε πάνε εκεί που θέλεις .
Αυτή που με έχει εντυπωσιάσει εξαιρετικά και όσο τη χρησιμοποιώ με εκπλήσσει   ευχάριστα  για τα αποτελέσματα της είναι η ΥΠΝΩΣΗ .
Η ύπνωση είναι ένα φυσικό φαινόμενο γιαυτό και έχει άμεσα αποτελέσματα. Ελάχιστοι αντιλαμβάνονται τον τρόπο λειτουργίας της και δυστυχώς έχει καθυστερήσει η επιθστημονική της αξιοποίηση παρ΄ολο που οι έρευνες επιβεβαιώνουν αυτά τα  αποτελέσματα.
Μια απλή αλλά επιτυχημένη παρομοίωση για να καταλάβει κάποιος μη ειδικός τον τρόπο λειτουργίας της , είναι αυτή με το λάδι που χρησιμοποιεί ο κλειδαράς (υπνωτιστής) σε μια κλειδαριά που έχει κολλήσει (σκουριάσει) και καταφέρνει να την ανοίξει διαφορετικά θα έπρεπε να την  σπάσει.
Όταν έχουμε διαφόρων ειδών δυσκολίες και προβλήματα (υγείας, σχεσεων ,οικονομικά ,κακές συνήθειες  κ.α.)αυτό  που χρειάζεται να αντιληφθούμε είναι ότι όλα ξεκινούν από ''προγράμματα'' που διατηρεί ο εγκέφαλος από την βρεφική ηλικία και όχι μόνο και τα ενεργοποιεί μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν .
Η ύπνωση δίνει τη δυνατότητα στον υπνωτιστή να ''εκμαιεύσει΄'' και να αναγνωρίσει το αρχικό γεγονός που δημιούργησε την αρχική αντίδραση , δηλαδή το πρόγραμμα που πλέον συνέδεσε ο εγκέφαλος με το κατά περίπτωση γεγονός και με κατάλληλο τρόπο να το αλλάξει .
Σε υποσυνείδητο επίπεδο η αντίσταση στην αλλαγή είναι σχεδόν απόλυτη. Η λογική και η θεληση σας είναι αδύναμες αν συγκρούονται με την εσωτερική σας συνείδηση. Είναι απαραίτητο να ξεπεραστεί η αντίσταση του υποσυνείδητου και αυτό κάνει η ΄υπνωση γι αυτό έχει θεαματικά αποτελέσματα.
Για να εξαλλείψω τυχόν αμφιβολίες σας σχετικά με την διαδικασία . Όλα γίνονται με την συνειδητή συμμετοχή του υπωτιζόμενου σε όλη τη συνεδρία.