Μια εβδομάδα ευτυχίας...

Ακούγεται υπερβολικά αισιόδοξο έως ουτοπικό να μιλάμε για μια εβδομάδα ευτυχίας.Οι ερωτήσεις πολλές
• Τι θα κάνουμε δηλαδή;
• Ποιοί θα είμαστε;
• Που και πως θα ζούμε;
Θα είμαστε όσοι μας εμπιστευθείτε και αποφασίσετε να ζήσετε μια εβδομάδα κοντά μας με τον δικό μας τρόπο. Φυσικά στο κτήμα Κριτονού
Έναν ιδανικό τόπο 300 στρεμμάτων που ένας φίλος χαρακτήρισε “Ξυπόλητη Σκέψη και Αναγέννηση των Αισθήσεων”.
Θα κάνετε αυτά που δεν κάνετε τον υπόλοιπο χρόνο. Θα χαλαρώσετε, θα έρθετε σε επαφή με τον εαυτό σας, θα γνωρίσετε και άλλους σαν κι’ εσάς με τα μικρά τους ονόματα.
Θα τραγουδήσετε, θα χορέψετε, θα συζητήσετε, θα διαβάσετε, θα απολαύσετε τη φύση και τις νοστιμιές του ξυλόφουρνου και της Μαριάννας.
Πάνω απ’ όλα όμως θα συνειδητοποιήσετε πως οι ευτυχισμένοι είναι αυτοί που απολαμβάνουν τις μικρές χαρές της ζωής και μπορούν να τις μοιράζονται με άλλους.
Έχουμε πολλά να κάνουμε μαζί. Διαλέξαμε τα καλύτερα από τα καλύτερα όλα αυτά τα χρόνια και κρατήσαμε τη χαρά που είναι η τροφή της ψυχής και φέρνει αρμονία στη ζωή μας.
Η αυτονόητη “υποχρέωση” μας να τα μοιραστούμε.

Μαθήματα ευτυχίας 12-19 Αυγούστου 2020
Κέντρο Εναλλακτικών Διακοπών ΚΡΙΤΟΝΟΥ στην Κεφαλονιά

Η ευτυχία είναι μεταδοτική

 

Ο Ελληνοαμερικανός καθηγητής στο Γέιλ Νικόλας Χριστάκης, μετά από 20ετή έρευνα σε χιλιάδες ανθρώπους κατέληξε ότι η ευτυχία είναι μεταδοτική. Συγκεκριμένα από το 2009 μαζί με τον καθηγητή Τζέιμς Φάουλερ του Πανεπιστημίου Σαν Ντιέγκο πραγματοποίησαν έρευνα σε ένα δίκτυο 5000 ατόμων και έφτασαν σε αυτό το αποτέλεσμα. Κατέληξαν μάλιστα στο συμπέρασμα ότι ένας ευτυχισμένος φίλος αυξάνει κατά 15% τις πιθανότητες να είμαστε και εμείς πιο ευτυχισμένοι.
Στη Μέθοδο Silva λέμε πως “η ευτυχία είναι μια κατάσταση του νου” είναι νοητική στάση, είναι το τι σκέψεις κάνουμε και που εστιάζουμε την προσοχή μας. Στην Κριτονού λοιπόν αυτό το καλοκαίρι η εκπαίδευση θα εστιαστεί σε αυτό το κομμάτι και με μεγάλη μας χαρά η Μαριάννα και εγώ θα μοιραστούμε στιγμές ευτυχίας που βιώνουμε εμείς στο κτήμα ώστε να σας μεταδώσουμε αυτήν την κατάσταση της ευτυχίας τόσο με υλικό όσο και με ενεργειακό τρόπο.
Το πρόγραμμα που έχουμε σχεδιάσει φροντίζει το τρισδιάστατο της ύπαρξης μας (σώμα, νους, πνεύμα) με θεωρία, συζητήσεις, νοητικές ασκήσεις (καθοδηγούμενους διαλογισμούς), υπνοθεραπεία και δραστηριότητες.
ΣΩΜΑ
Ο ιδιαίτερα θετικός ενεργειακός χώρος των 300 στρεμμάτων της κοιλάδας της Κριτονού με το αναζωογονητικό αεράκι και το δάσος των 2000 ελαιοδέντρων με το φαράγγι του Οδυσσέα και το λιμανάκι του πλιθαριού θα γεμίσει τις μπαταρίες σας από την πρώτη στιγμή.
Η μοναδική βιολογική διατροφή με προϊόντα του κήπου μας θα είναι το πρώτο από τα μυστικά που θα σας αποκαλύψουμε για ένα υγιές και “ευτυχισμένο” σώμα.
ΝΟΥΣ
Οι νοητικές ασκήσεις προγραμματισμού με την 40χρονη εμπειρία μας στη Μέθοδο Silva και στην υπνοθεραπεία, θα σας εντυπώσουν τις βασικές αρχές που θεωρούνται απαραίτητες για να ζει κάποιος ευτυχισμένος.
ΠΝΕΥΜΑ
Αυτό που ολοκληρώνει το βίωμα είναι η Αρμονία. Για μας αρμονία είναι η Χαρά που μπορείς να νοιώθεις κάθε στιγμή για τα περισσότερα από αυτά που σου συμβαίνουν. Να μπορείς να απολαμβάνεις την κάθε στιγμή και να νοιώθεις ευγνωμοσύνη βαθειά μέσα σου για όλα τα καλά που έχεις και είναι πολλά. Να μπορείς να συγχωρείς και να αγαπάς.

Παναγιώτης και Μαριάννα Μεταξάτου

Κριτονού

Ξυπόλητη σκέψη και αναγέννηση των αισθήσεων

Η Κριτονού είναι ένα κέντρο εναλλακτικών διακοπών που βρίσκεται σε μια ιδιωτική κοιλάδα 300 στρεμμάτων στην όμορφη Κεφαλονιά στο βάθος του κόλπου του Αργοστολίου και ανάμεσα στις δυο μεγαλύτερες πόλεις του νησιού, το Αργοστόλι και το Ληξούρι.
Το κέντρο έχει πάρει το όνομά του από την κοιλάδα που ονομάζεται έτσι από την αρχαιότητα. Λέγεται ότι το όνομα Κριτονού έχει προέλθει από το «κρείττον ου». Είχε πάντα το πιο εύφορο έδαφος και το καλύτερο κλίμα της περιοχής και το έχει αποδείξει. Πραγματικά όση ζέστη και να κάνει στην Κριτονού υπάρχει πάντα ένα δροσερό ρεύμα αέρος που έρχεται ανάμεσα από τα βουνά πίσω της και κατευθύνεται μέσα από το φαράγγι που τη διασχίζει στη θάλασσα μπροστά της. Αυτό λειτουργεί σαν ένα φυσικό κλιματιστικό.
Τα βουνά και οι λόφοι που με φυσικό τρόπο προστατεύουν την κοιλάδα, δίνουν στο μέρος μια αίσθηση ηρεμίας και θετικής ενέργειας που ο επισκέπτης εισπράττει αμέσως.

Διατροφή

Η διατροφή στην Κριτονού κατά βάση αποτελείται από άφθονα φρούτα και λαχανικά. Προσφέρεται πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό σε μπουφέ.
Το φαγητό είναι ίσως το καλύτερο μέρος της ζωής στην Κριτονού.
Τα λαχανικά  που χρησιμοποιούνται προέρχονται από τους κήπους μας και είναι βιολογικής καλλιέργειας.
Τα γαλακτοκομικά επίσης προέρχονται από τις στάνες της περιοχής.
Οι συνταγές της Μαριάννας βοηθούν ώστε η κουζίνα να είναι ελαφριά, υγιεινή, οι γεύσεις να είναι ατόφιες, και τα φαγητά πεντανόστιμα.
Πολλά από τα φαγητά μαγειρεύονται στον μεγάλο πατροπαράδοτο φούρνο με ξύλα.
Η βάση όλου του διατροφικού προγράμματος είναι το Αγνό Παρθένο Ελαιόλαδο που παράγεται με βιολογικό τρόπο από τα 1500 δέντρα του κτήματος.  Αν προσέξετε λίγο και ακολουθήσετε τις οδηγίες που σας δίνουμε σύμφωνα με το πρόγραμμα “fit for life” θα απολαύσετε το φαγητό σας και συγχρόνως θ’ αρχίσετε τη διαδικασία αποτοξίνωσης του οργανισμού σας και αποβολής των περιττών κιλών.

ΔΙΑΜΟΝΗ

Η Κριτονού διαθέτει 30 περίπου καλύβες κατασκευασμένες από καλάμια σε δυο τύπους.
Είναι όλες τοποθετημένες κάτω από τη σκιά ελαιόδεντρων σε παράλληλες σειρές και δημιουργούν την αίσθηση ενός μικρού χωριού από καλύβες

 

 

 

Η θερμοκρασία μέσα στις καλύβες είναι ευχάριστη ακόμα και τα μεσημέρια ενώ τη νύχτα χρειάζεσαι συνήθως κουβέρτα.

Είναι δίκλινες εκτός ελαχίστων τρίκλινων και διαθέτουν ηλεκτρικό φως και μερικές δικιά τους τουαλέτα και ντους.

ΠΑΡΟΧΕΣ-ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Πισίνα, μπαρ, πόσιμο νερό εξαιρετικής ποιότητας από γεώτρηση βάθους 100μ. , 3 συγκροτήματα τουαλέτες και ντους για κοινή χρήση.

Το περπάτημα στο κτήμα έχει μεγάλο ενδιαφέρον γιατί υπάρχει μεγάλη εναλλαγή τοπίου.
Επίσκεψη στο λαβύρινθο και διαλογισμός περπατώντας προς το κέντρο του.
Επίσκεψη στο μικρό εκκλησάκι του Αγίου Αντρέα.
Συνάντηση με τα πόνυ και τα παγώνια
Κολύμπι στην πισίνα, χαλάρωση, διάβασμα
Κατέβασμα του φαραγγιού έως τη θάλασσα και κολύμπι στο ιδιωτικό λιμανάκι.
Τάβλι, σκάκι και χορός το βράδυ.
Μαθήματα γαστρονομίας

Μαθήματα Ευτυχίας

''ΖΗΣΤΕ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ'' 12-19 Αυγούστου 2020
Κριτονού - Κεφαλλονιά

(Διαμονή, Πλήρης διατροφή, Εκπαίδευση, Δραστηριότητες)
480 ευρώ το άτομο σε δίκλινη καλύβα.
Ζευγάρια 780 ευρώ.
Παιδιά έως 4 ετών Δωρεάν
Παιδιά 5 έως 12  ετών  200 ευρώ

Δηλώστε το συντομότερο τη συμμετοχή σας και για να κατοχυρωθεί η θέση σας (κρεβάτι - καλύβα) οπωσδήποτε να γίνει κατάθεση του μισού ποσού έως τις 26 Ιουλίου και εξόφληση έως τις 7 Αυγούστου με κατάθεση και στην αιτιολογία να φαίνεται το όνομα σας.

Λογαριασμός για κατάθεση στην Τράπεζα Πειραιώς

Όνομα λογ.  ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ΡΕΑ
IBAN: GR 3701724530005453090184345

 

 

Πληροφορίες- Δηλώσεις συμμετοχής

Τηλ. 2103610822, 6944945540 και e-mail methodossilva@gmail.com